Hruškový salát s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenZ olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý…
Kuřecí paličky z tohoto receptu nejprve opečeme na pánvi. Poté k nim přidáme marinádu ze sójové omáčky, medu a tomatové pasty. Jde o nenáročný a velmi rychlý pokrm,…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Jednoduchý dezert se smetanovým krémem vykouzlí prázdninovou atmosféru i uprostřed rušného pracovního týdne. Zastavte se a vychutnejte si chvilku pohody.
Výborný koláč připravíme z jednoduchého těsta, které z části potřeme mandlovou krustou a upečeme. Polovinu těsta potřeme náplní z konzervovaného ananasu a pudinku a…
Nejprve nakrouháme zelí, opatrně osolíme, aby zkřehlo a necháme chvilku odstát.Ananas a jeden pomeranč nakrájíme na malé kostičky.Mrkev a oloupané jablko nastrouháme na…
Ze zbylých bílků můžete vykouzlit nadýchané zákusky s chutí kávy, spojené šlehačkou, které jsou navíc zcela bez mouky. Ozdobit je můžete sekanými ořechy a rozehřátou…
Bohatě dozdobené cupcakes jsou vynikající! Cizrnu by v tomto moučníku nikdo nehledal. A protože neobsahuje ani gram mouky, je vhodný i pro nemocné celiakií. Minidortíčky…
Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…
Tato klasická pochoutka láká svou bohatou kombinací chutí, kdy se křehké a dochucené jitrnice spojují s lahodným medovým zelím a krémovými šťouchanými bramborami, které…
Domácí sušenky připravíme velmi snadno a rychle. Všechny suroviny jen smícháme, vytvarujeme sušenky a upečeme. Sušenky krásně voní po skořici a díky ořechům a medu…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Sušenky, které potěší, si připravíte podle toho receptu. Oříškovou příchuť jim dodají ovesné vločky.
Sušenky, které potěší, si připravíte podle toho receptu. Oříškovou příchuť jim dodají ovesné vločky.
Příjemně sladká, po medu vonící granola, může být i bezlepková. Stačí jen použít bezlepkové ovesné vločky. Granolu pak využijete nejen ke snídani, ale také jako posypku…
Snídaně, nebo svačina, plná energie, která opravdu zasytí. Přesně taková je pečená granola z ovesných vloček, semínek a ořechů. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…