Grilované vepřové plátky v koriandrové marinádě

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Grilování 0 názorů

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice nebo kotlety
Marináda:
2 lžíce medu
6 lžic 100% pomerančového džusu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
3 rozetřené stroužky česneku
1 lžička mletého koriandrového semínka
hrst nasekaných čerstvých lístků koriandru
2 lžičky drceného římského kmínu
2 lžičky oregana
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience na marinádu.

  2. Plátky masa vložíme do marinády a odložíme nejméně na 6 hodin do chladu. Občas v marinádě plátky obrátíme.
    Pak maso grilujeme na rozehřátém grilu. Maso musíme stále kontrolovat, med obsažený v marinádě by se mohl rychle připalovat, grilujeme spíše na kraji grilu a ne uprostřed na přímém žáru.

Poznámka

Ten, kdo nemá rád chuť koriandru, může ho vyměnit za jinou oblíbenou bylinku, ale to už je jiný recept... :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Grilované vepřové plátky v koriandrové marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo