Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melta - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie969 kJ / 232 kcal
Bílkoviny2,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,00 g
Tuky1,30 g
– nasycené0,20 g
– nenasycené0,80 g
–– mononenasycené0,30 g
–– polynenasycené0,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Melta – nápoj nejen k snídani

Melta – nápoj nejen k snídani

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Melta vyvolává vzpomínky na dětství hlavně u starších ročníků. Bílá káva s mlékem patří již dlouhá léta mezi oblíbené snídaňové nápoje. Konvice s meltou by měla stát v…

Nadja

6 min

Bandurky plné semínek

Bandurky plné semínek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…

Vícezrnný chleba

Vícezrnný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.

Tmavé dalamánkové bagety

Tmavé dalamánkové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…

cathleen

235 min

Tmavé dalamánkové bagety

Tmavé dalamánkové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…

cathleen

235 min

Slunečnicový chleba I.

Slunečnicový chleba I.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z Melty, vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme ostatní suroviny a dobře vymícháme těsto, které necháme nakynout.Znovu propracujeme, uděláme bochník a na plechu…

Hovězí líčka na kávě

Hovězí líčka na kávě

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V jižní Americe je spojení kávy a masa vcelku běžné. Dá vyniknout masu a zároveň ohromí "jinou" chutí. Pokud nechcete zkusit "ostrou" verzi s kofeinovou pravou kávou,…

Anna Kocikova

275 min

Tmavé pečivo se semínky

Tmavé pečivo se semínky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…

Tmavé raženky

Tmavé raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout…

Žemličky z Melty

Žemličky z Melty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin,…

Melta lépe

Melta lépe

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Domácí pivo černé si vyrobíme: libovolné množství vody a v ní uvaříme meltu (dáme jí trochu více než na obyčejné pití), po zchladnutí přelijeme do demižonu, přidáme…

kaolin2

60 min

Celožitný chlébík s meltou

Celožitný chlébík s meltou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Předem uvaříme silnou meltu a v okamžiku, kdy schladne na tělesnou teplotu do ní vysypeme sáček droždí. Do větší mísy dáme kvásek, přilejeme meltu (s droždím). Tekutou…

Meltík

Meltík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod vykapat syrovátku. Druhý den ,,suchý“ jogurt vyšleháme s tvarohem a…