Marcipán (mléčná hmota)
Recept ještě nebyl hodnocenMléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 745 kJ / 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 13,00 g |
| – nasycené | 8,50 g |
| – nenasycené | 4,50 g |
| –– mononenasycené | 3,50 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 45,00 g |
| – cukry | 45,00 g |
| ––– laktóza | 39,00 g |
Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového…
Sušené mléko nasypeme do mísy, přidáme pokrájené změklé máslo, cukr a rum. Zpracujeme těsto, které dáme do lednice asi na 1 hodinu uležet.Z másla, cukru a kakaa umícháme…
Z marcipánové hmoty vykrajujeme kolečka,do které uděláme nějaký střed - já dělala srdce - položíme na pečící papír a pak do středu nalijeme čokoládu,necháme pořádně…
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez…
Matcha kuličky jsou svěží nepečené kuličky, co upoutají svou barvou a chutí. Zelenou barvu dostanou díky prášku čaje matcha, který je bohatý na antioxidanty. Chuťově…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovým cukrem. Vložíme do formičky, vyklepneme a necháme do druhého dne zaschnout. Mezitím…
Vodu, mléko, koření, mouku a droždí dáme do pekárny na program "TĚSTO". Cibuli nakrájíme najemno a Čedar nastrouháme nahrubo. Chvilku před dokončením míchání, cibuli a…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…
Dortovou formu vymažeme tukem a na dno dáme pečící papír, boky vysypeme polohrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky, moučkový cukr,…
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, rum a vodu v míse ušleháme do hustého krému, pomalu přidáváme olej a šleháme. Do ušlehané hmoty nasypeme polohrubou mouku, prášek…
Nejdříve ušleháme z bílků tuhý sníh. V elektrickém šlehači ušleháme žloutky, moučkový cukr, rum. vodu a olej do hustého krému, do kterého přidáme 1/4 sněhu a rozšleháme…