Výborný makovec
Recept ještě nebyl hodnocenHrnkový makovec, na který nemusíme suroviny složitě připravovat. Stačí vše smíchat v misce, nalít do vymazané formy a upéct. Po upečení můžeme vychladlý makovec polít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrnkový makovec, na který nemusíme suroviny složitě připravovat. Stačí vše smíchat v misce, nalít do vymazané formy a upéct. Po upečení můžeme vychladlý makovec polít…
Bezlepkové jablkové řezy zachutnají i těm, kteří nemusí dodržovat bezlepkovou dietu. Na upečený piškot naneseme vrstvu jablečné náplně a na ni pak kokosovou náplň. Hustě…
Připravujete omáčku a chybí vám knedlík? Víme, jak lze situaci zachránit. Udělejte si hrníčkový knedlík, který jednoduše připravíte smícháním všech surovin. Těstem…
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a nadýchanou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí vypracovat těsto,…
Šálek dobré kávy si nejlépe vychutnáme v kombinaci se sladkými řezy. Řezy, skládající se z piškotu, potřeného rybízovou marmeládou, kokosového krému a čokoládové polevy,…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Jednoduchá a rychlá bábovka s kakaem. Díky jogurtu je krásně vláčná. Podle chuti přidáme ořechy, kokos, nebo i rozinky. Skvěle se hodí na snídani nebo k nedělní kávě.
Vinnou klobásu zatočíme do spirálek, posypeme solamylem a přichytíme špejlemi.Vejce ušleháme s uzeným strouhaným sýrem, solí, kořením, bylinkami a hořčicí.Klobásku…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Z mléka pudinkových prášků a cukru uvařte pudink. Ještě do teplého pudinku ručně metličkou zamíchejte sníh, který vyšleháte z připravených bílků. Ve vodě rozmíchejte…
Těsto:zpracujeme si žloutky (oddělené, zvlášť z bílků si uděláme hustý sníh. bílky je dobré nepatrně osolit , lépe se dají potom vyšlehat) s 20dkg cukru + vanilka a…
Omrzely vás klasické dezerty a hledáte novou inspiraci? Vsaďte na vláčné kakaové řezy s lehkým banánovým krémem a pořádnou dávkou čokolády. Díky banánům jsou tyto řezy…
Omrzely vás klasické dezerty a hledáte novou inspiraci? Vsaďte na vláčné kakaové řezy s lehkým banánovým krémem a pořádnou dávkou čokolády. Díky banánům jsou tyto řezy…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Všechny suroviny smícháme a vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Poté posypeme směsí kokosu a cukru po celé ploše. Dáme péct na 170 stupňů 15-20 minut. Ihned po…
Vláčný ořechový piškot s poctivou vrstvou jablek a smetanovo-jogurtového krému je tím pravým podzimním moučníkem. S přípravou i pečením máte do hodinky hotovo a pak už…
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou,…
Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji…
Rychlá drobenková buchta potěší rodinu i návštěvu. Na přípravu je jednoduchá; drobenka je základ i povrch moučníku. Po dopečení je dezert velmi chutný. Připravte si ho…
Kaštany rozehřejeme s oběma cukry nad vodní lázní, když se rozehřejí, postavíme na plotnu a přiléváme smetanu a mléko. Zahříváme cca 10min, až se suroviny spojí …
Smažené do zlatavého tónu a posypané cukrem nebo pokryté polevou, jsou naše donuty zárukou zážitku plného sladkosti. Každý kousek je pečlivě smažen do zlatavé…