Rajská omáčka z passaty s masovými koulemi
Recept ještě nebyl hodnocenMasové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Mramorová bábovka, která voní banánem a je šťavnatá díky jablíčku, to je skvělý tip na nedělní moučník. Použijete-li ještě ozdobnou formu na bábovku a poprášíte cukrem,…
Kynuté koláčky jsou klasika, která nikdy neomrzí. Můžeme je kombinovat s různými náplněmi a pokaždé je tak mít trochu jiné. Díky použitému sádlu bude těsto krásně vláčné…
Okurková omáčka patří mezi staré české klasiky. K hutnému základu z kořenové zeleniny a jíšky se přidají nasekané a podušené nakládačky a pro zjemnění mléko. Výsledkem…
Luxusní bublanina s třešněmi je nadýchaný letní dezert, který spojuje jemné těsto s výraznou chutí šťavnatých třešní. Díky jednoduché přípravě a výjimečně vláčné…
Variace na chutný cuketový nákyp nebo chcete-li koláč. Voní po česneku a majoránce a jeho základ tvoří cuketa a brambory. Za pomoci dalších surovin vznikne syté jídlo,…
Tahle voňavá a vláčná buchta bez zbytečného cukru je ideální pro všechny, kdo si chtějí dopřát sladkou tečku bez výčitek. Kombinace celozrnné mouky, vloček, jablek,…
Bedla patří mezi oblíbené houby, ze kterých připravíme pochoutku ve stylu řízku. Očištěné a nasolené kloboučky tak stačí obalit v jemném celestýnském těstíčku a osmažit…
Tento koláč připravíte bez vážení, bez robotu i bez zbytečného stresu. Suroviny na těsto odměříte běžným hrníčkem, přidáte ovoce dle sezóny a navrch sladkou drobenku.…
Švestkové knedlíky patří k nejoblíbenějším sladkým pokrmům české kuchyně. Nadýchané těsto a šťavnaté ovoce vytváří harmonii chutí, která potěší malé i velké. Nejlépe…
Staročeské recepty mají i v dnešní moderní době své kouzlo. Třeba jako tato olejová bábovka, kterou máte hotovou za chvilku a skoro bez práce. Nejenže skvěle chutná, ale…
Blíží se víkend a vy přemýšlíte, co upečete dobrého? Zkuste tyto medové řezy se skořicí. Pláty těsta se vám po upečení budou zdát tvrdé, ale nemějte obavy, jakmile je…
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g,…
na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka.Po změknutí maso vyjmeme a v…
Zaděláme těsto a necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí rozdělíme asi na 30 kousků, naplníme náplní, uděláme bochánky, potřeme vejcem, posypeme kmínem, nebo tím, kdo…
Mixérem smícháme do hladka mouku, cukr, mléko a vajíčka. Těsto necháme na pár minut odpočinout. Na pánvi zahřejeme olej a naběračkou vlijeme na pánev těsto. Každou…
Bílky vyšleháme s cukrem, medem a vanilkovým cukrem, až získáme lesklou, bílou hmotu a poté postupně zašleháme žloutky.Vmícháme olej a změklé máslo, přidáme jogurt,…
Ovesná kaše bez vaření, též známá jako overnight, je hotová téměř bez práce. Vydatná zdravá snídaně plná vlákniny, vitamínů a živin. Někdo do kaše přidává řecký jogurt…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek do kterého dáme lžíci cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba 1/3 mléka.Jakmile vzejde kvásek - asi 15 minut, přidáme všechny…
Křehké medové těsto, sametově jemný krém a čokoládová poleva nakonec. To jsou medová kolečka – klasický druh vánočního cukroví. Tato medová kolečka, si ale můžete upéct…
Tato verze pařížské šlehačky je ideální volbou pro ty, kdo hledají jemnější a vzdušnější krém. Výsledkem je nadýchaná šlehačka s bohatou čokoládovou chutí, vhodná na…
Lehoučké a osvěžující krémové řezy s vanilkovým pudinkem, meruňkami a nadýchanou šlehačkou jsou ideálním moučníkem pro letní dny. Spojení jemného piškotu, meruněk,…
Do domácí pekárny dáme všechny suroviny, zadáme program na marmeládu a více se nestaráme. Můj program na džem trvá 1hod. a 17 min. a rýžová kaše je výborná, navíc bez…