 
	
Bezlepkové domácí těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenChystáte se připravovat domácí těstoviny? Vyzkoušejte jejich bezlepkovou úpravu z rýžové, cizrnové a kukuřičné mouky. Potřebovat budete pouze robota s nástavcem na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 188 kJ / 284 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g | 
| Tuky | 4,00 g | 
| – nasycené | 0,50 g | 
| – nenasycené | 3,50 g | 
| –– mononenasycené | 1,00 g | 
| –– polynenasycené | 2,50 g | 
| ––– omega 3 | 0,10 g | 
| Vláknina | 32,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 10 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 30,00 g | 
| – cukry | 1,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Chystáte se připravovat domácí těstoviny? Vyzkoušejte jejich bezlepkovou úpravu z rýžové, cizrnové a kukuřičné mouky. Potřebovat budete pouze robota s nástavcem na…
	
			 
	
Cuketový bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez alergenů. Tento pokrm spojuje jemnost nastrouhané cukety s křupavostí…
	
			 
	
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
	
			 
	
Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky přibližně 1x2 cm, cibuli nakrájíme na drobno. Připravené brambory smícháme s cibulí, rozmraženým hráškem, solí,…
	
			 
	
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila…
	
			 
	
Dnes jsme si k večeři udělali římské placičky z cizrnové mouky a k tomu pomazánku z bílé ředkve: Římské placičky koupíte i hotové, ale není problém je udělat. Do…
	
			 
	
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
	
			 
	
Vysokou nádobu k tyčovému mixéru postavíme na váhu, vynulujeme, vložíme cibuli a rozmixujeme.Vyklopíme do větší plastové misky a přidáme ostatní ingredience. Zamícháme…
	
			 
	
Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a bramborový škrob. Přidáme kypřící prášek, trošku cukru, jedno vejce a trochu promícháme. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přisypeme…
	
			 
	
V menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem. Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého…
	
			 
	
	
			 
	
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé…
	
			 
	
Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto…
	
			 
	
Cizrnovou mouku zalijeme vodou, rozmícháme dohladka a necháme 30 minut odstát. Vmícháme lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek, kurkumu a sůl. Přivedeme k varu a za…
	
			 
	
Uvedené suroviny zpracujeme v jednoduché těsto, které vyválíme na cca 3 - 5 mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Pokud by těsto příliš lepilo, přidejte více…
	
			 
	
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli do měkka (ne do zlatova). Brambory nastrouháme na jemno (v tomto množství se už asi vyplatí strouhat v robotu). Vymačkáme…
	
			 
	
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte…
	
			 
	
Slijeme tuňáka a v misce ho smícháme se všemi přísadami. Vidličkou pořádně rozmělníme. Těsto rozprostřeme do dortové formy kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Dáme…
	
			 
	
Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto.…
	
			 
	
Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi.Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí.…
	
			 
	
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
	
			 
	
Cheela je tradiční indická placka z cizrnové mouky, která se připravuje snadno a bez kynutí. Slouží jako alternativa pečiva. Můžete ji obohatit zeleninou, nebo ji nechat…
	
			 
	
Voňavá chuť Indie v lahodném pokrmu, to je křupavá cuketová pakora. Kousky cukety s lehce pikantním cizrnovým těstíčkem v kombinaci s kořeněným jogurtem. Výrazné avšak…
	
			 
	
Z obou mouk, mléka, tuku a cukru zaděláme řidší palačinkové těsto a necháme ho 20 minut odstát. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou mléka. Nepřilnavou pánvičku jen…
	
			 
		
	
			 
		
	
			