Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratwursty rostlinné

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jumano jumano

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 872 kJ /
925 kcal
Bílkoviny26,55 g
Tuky34,73 g
Vláknina13,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy120,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi. Krok 2: Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí. Nechte 10 minut odpočívat a pak rozdělte velmi měkkou hmotu na osm dílů. Nebojte, při vaření ztuhne. Pokud ovšem máte rádi pevnější párek, můžete seitanové mouky malinko přidat. Ale nepřežeňte to, nesimulujeme tu pevný flák masa, ale šťavnatou klobásu. Krok 3: Připravte si osm kusů potravinářské fólie o velikosti přibližně 20 x 20 cm. Rukama vytvarujte kousky těsta na klobásy a každou z nich pevně stočte do potravinářské fólie - na konci udělejte uzel nebo svažte provázkem. Rychlejší alternativou jsou kvalitní sáčky do mrazáku, viz fotky. Krok 4: Přibližně 1/3 litru vody přiveďte k varu v hrnci s pařáčkem, klobásky napařujte na mírném ohni po dobu 45 minut, poté je nechte dobře vychladnout a uložte do lednice. Nejlepší jsou až další den. Lze je opéct do křupava na pánvi.

Zveřejněno 14. 3. 2021

Poznámka autora jumano

Komu je nesympatický plast, lze balit i do rýžového papíru. K tomu ve velké pánvi nebo míse ohřejte vodu, vložte rýžový papír po dobu nutnou k jeho změknutí. Vyjměte, uložte na pracovní plochu, položte osminu těsta ve tvaru klobásy, přehněte postranní kraje papíru přes špice klobásy, přehněte část papíru, která je vám blíž přes klobásu a zarolujte. Klobásy pečte v troubě a pravidelně potírejte olejem nebo vodou (nebo marinádou ze sójové omáčky, oleje a koření). Klobásy v rýžovém papíru nelze napařovat či vařit, papír by úplně rozbředl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratwursty rostlinné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WY7W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratwursty rostlinné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WY7W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka, mouka cizrnová, droždí lahůdkové, cibule sušená, zázvor sušený, pepř černý, paprika sušená pálivá, voda, olej rostlinný, sladidlo, česnek, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu