Tuňákovo - avokádová pizza se ztraceným vejcem

Dooga Kuchař:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 2 porce Pizzy 2 názory

56

Suroviny

Těsto:
150 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 vejce
3 lžíce vody
3 lžíce cizrnové mouky
špetka mořské soli
pepř
Na oblohu:
1 zralé avokádo
2 vejce
špetka mletého pepře
4 poloviny sušených rajčat v oleji
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme tuňáka a v misce ho smícháme se všemi přísadami. Vidličkou pořádně rozmělníme. Těsto rozprostřeme do dortové formy kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 - 20 minut.

  2. Avokádo vidličkou rozmačkáme avokádo, opepříme.

  3. V kastrolku uvaříme vodu, přidáme trochu octa a soli, vařečkou uděláme vír a rozklepneme vajíčko. Vaříme asi 4 minuty. Pak druhé.

  4. Nakrájíme rajčata na proužky.

  5. Korpus vyndáme z formy, potřeme avokádem, do středu dáme ztracená vejce která vidličkou roztrhneme a posypeme rajčaty.

Poznámka

Velmi chutná varianta pizzy s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, bohatá na selen, fosfor, zinek, železo, hořčík a vitaminy A, B, D a E.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tuňákovo - avokádová pizza se ztraceným vejcem

  • Nadja Nadja

    <3 Doogoušku, vypadá to lákavě - pošli kousek na ochutnání! :-p
    A cizrnová mouka se dá koupit, nebo meleš suchou cizrnu?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle se mi moooc líbí :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo