Voňavý vločkový chléb

tejaja Kuchařka: tejaja

Domácí pekárna 7 názorů

Suroviny

300 ml vody
2 lžíce tmavého balzamikového octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky drceného kmínu
300 g pšeničné hladké mouky
110 g žitné chlebové mouky
1 lžička instantního droždí
100 g výběrových ovesných vloček
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny.

  2. Pečieme na programe Celozrnný.

Poznámka

Recept je od cathleen, z knihy Pekárnománie, ktorá je inak veľmi dobrá.

Recept uvádza program celozrnný, ja som piekla na programe Sprint ( Eta ), pečiem chleby s pridávaním celozrnnej múky a stačí to. Je výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Voňavý vločkový chléb

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tejaja: Áá, dobře, žes tu svou zkušenost tady popsala - třeba pomůže dalším;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cathleen: :-D:-D:-D Nedýchala :-D:-D:-D Mám skúsenosť z pekárne, že stačí Sprint pri takom množstve celozrnnej múky. Doteraz som piekla vždy chlieb z 360 g pšeničnej hladkej múky a 160-170 g ražnej, grahamovej alebo celozrnnej múky. Striedam ich. A aj pri tých 160 g celozrnnej múky sa chlieb na Sprinte krásne upečie. Kysne dobre, lebo je tam tých 360 g pšeničnej hladkej. Dávam cca 15-17 g droždia, ako sa mi podarí ulomiť ( droždie ale vážim ). Používam čerstvé droždie, nie sušené. Ale ja mám ETU Siestu, takže môj Sprint je tak ako píše Jarka : 1:58, skoro 2 hodiny.
    Keď som dala 1:1 múky, použila som už celozrnný program.
    Ale teraz pravdepodobne, ak nie naisto prejdem na chlieb s vločkami. Tú pórovitosť tam určite urobili vločky, pretože doteraz som až taký pórovitý chlieb nemala. Chuťovo vynikajúci. :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    Na vločky se už taky chystám;-). Teď jsem dělala čistě kmínový :-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    zizala: Ano, o om zvýšeném množství droždí právě píšu (Sprint nemám, mám Rychlý a ten trvá pouhých 80 minut:-!)......ale jak vidíš, Terce se podařil i tak:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: Ivo, já peču všechny chlebíky s celozrnnou moukou na program Sprint a jsou fajn. Dávám ale půl kostky čerstvého droždí ;-) Sprint využívám nejvíc proto, že mám za pouhé dvě hodinky chleba na stole. Když po večeři zjistím, že bude málo pečiva na snídani, tak než jdu spát, je chleba hotový:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Chlebík vypadá skvostně:yes: Není můj (je spoluautorky Radky), a přesně, jak ona píše, bych ho pekla na Celozrnný (dlouhý program, celozrnná mouka kyne trošínku neochotně). Sprint je zkrácený program, který potřebuje v těstě víc droždí - aspoň tak bych to komukoliv poradila....:-Dpřiznej se, Terko, žes na ten chleba aspoň dýchala, aby se zahřál a rychleji kynul!!!
    Máš ho opravdu moc pěkný a je vidět, že je i hodně pórovitý:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vločkový chléb pekárnománie recepty vlockovy chleb recept vločkový chleba pekárnománie.cz vlockovy chlieb chléb vločkový vlockovy chleba bez mouky recept na vlockovy chleba recept na vločkový chléb pekárnománie cz vlockovy chleb bez drozdi pekárnománie vločkový domácí chléb vločkový chléb bez mouky recepty na chleba domácí pekárna přiznej se přiznej se vločkový chleba recept vlockovy chleb domaci pekarna