Fazolky s párkem v omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenUsmažíme cibulovou jíšku, zasypeme paprikou, zalijeme vodou a rozmícháme, aby nebyly hrudky.Přidáme pokrájené párky, okurky, fazolky, koření a vaříme přibližně 10 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Usmažíme cibulovou jíšku, zasypeme paprikou, zalijeme vodou a rozmícháme, aby nebyly hrudky.Přidáme pokrájené párky, okurky, fazolky, koření a vaříme přibližně 10 minut…
Připravíme si těsto na košíčky, všechny ingredience smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do ledničky. Mezitím si uděláme ořechovou náplň.…
Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, potom sypké, pekárnu nastavíme na program Těsto. Po vykynutí dáme do formy na biskupský chlebíček, necháme ještě půl hodiny…
Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Z nastrouhaných brambor, mouky,česneku, vajíčka, majoránky, soli a pepře si uděláme těsto na bramboráky. Kolečka tvarůžek si obalíme v mouce a na olej si dáme kupku…
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Květák natrháme na růžičky, omyjeme a dáme vařit do měkka. Dáme ho vychladit do studené vody a vykapat.Do misky dáme suchý květák a rozšťoucháme na malé kousky. Přidáme…
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…
TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a…
Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji podusíme žampiony, malinko osolíme, podlejeme troškou vody. Když se voda zredukuje, přidáme vajíčka a necháme je…
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku,…
Když se řekne chlebíček, každý si nejspíš vybaví tu slanou verzi veky, salátu a šunky. S tímto receptem však snadno připravíme chlebíček sladký, z banánů. Vláčné těsto s…
Měkký, nadýchaný a provoněný medem i kořením. Medový perník je jednoduchý moučník, který se hodí k čaji i kávě a díky své vůni navodí útulnou domácí atmosféru kdykoliv…
Velikonoční sváteční ráno přímo vybízí k zakrojení do nadýchaného mazance. Pokud však nejste fanoušci kynutého těsta, máme pro vás snadný recept na mazanec s tvarohem.…
Bramboračka neodmyslitelně patří k tradičním českým polévkám. Její součástí je, kromě brambor, kořenová zelenina, houby a koření. V této navíc netradičně najdeme i…
160 g moučkového cukru smícháme se 3 žloutky a roztlučenou vanilkou. Utřeme ručním šlehačem dohladka. Pak přidáme polohrubou mouku a bílkový sníh ušlehaný ručním…
Linecké těsto patří mezi nejoblíbenější těsta nejen k vánočnímu pečení. Můžeme z něj připravit nepřeberné množství druhů cukroví a třeba také barevnou roládu. Těsto…
Křehká mandlová srdíčka patří mezi vánoční cukroví, které potěší nejen chuťově, ale i vzhledem. Srdíčka slepená džemem, ozdobená čokoládou a drcenými mandlemi, zaujmou…
Veselé a barevné trubičky z lineckého těsta, plněné máslovým krémem, se stanou ozdobou každého svátečního stolu. Tajemství přípravy těsta spočívá v obarvení částí těsta…