Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Recept ještě nebyl hodnocenKynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Připravte si zdravou a chutnou smetanovou omáčku provoněnou typicky jarními bylinkami, medvědím česnekem a mladými kopřivami. Příprava není nijak složitá a v kombinaci s…
Tradiční velikonoční bochánek se dříve lišil podle toho, pro koho se pekl. Pro čeledíny byl z obyčejného kynutého těsta, pro návštěvy se těsto obohatilo rozinkami a…
Jemný, nadýchaný piškot ve spojení s bohatou čokoládovou ganache, tvoří neodolatelný dort, který potěší každého milovníka sladkého. Hodí se na oslavy, nedělní pohodu i…
O tom, že kytky mohou být i jedlé, vás přesvědčí tento recept. Z kynutého těsta vytvoříme placičky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru, naplníme povidly, posypeme…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Vypracujeme těsto, vyválíme 4 velké placky. které upečeme na hodně pomaštěném plechu, Na krém svaříme mléko s hrubou moukou, po vychladnutí zašleháme do másla a vmícháme…
Vejce vyšleháme a přidáme koření, postupně začneme přidávat hladkou mouku a uděláme hustší těstíčko ve kterém obalíme rozmrzlé tyčinky. Obalené tyčinky vložíme do…
Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.Na sádle…
Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na…
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
- kvásek: vlažné mléko,cukr, kvasnice - smíchat s ostatním - nechat kynout cca 30 min. - zašmodrchat housky - na vymazaný plech pokládat dál od sebe - péct…
Máslo rozehřejeme a necháme schladnout. Pak ho smícháme s moukou, moučkovým cukrem a žloutkem. Vypracujeme váleček, zabalíme ho do folie a necháme asi 30 minut v chladu…
Mléko zahřejeme, přidáme do něj špetku soli , špetku cukru, droždí, vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku. Podle potřeby můžeme těsto zředit (mlékem) a nebo…
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, a prudko na masle opečieme z oboch strán. Vyberieme a vo výpeku speníme nasekanú cibuľu, pridáme mäso a podlejeme vývarom. Dusíme…
Údenú slaninu nakrájame na drobno a dáme vytopiť. Škvarky vyberieme a osmažíme na vytopenej masti cibuľu. Mäso nakrájame na rezance - nudle asi ako malíček, pridáme k…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné /hl. mouce/, dáme na plech a propícháme vidličkou-4 placky, každá zvlášť. Péct do růžova a nechat…
Chlebíček: Změklé máslo a cukr společně vyšleháme. Postupně přidáváme a zašleháváme jedno vejce po druhém. Přidáme smetanu, sůl a krátce šleháme. Mouku prosejeme…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Pórek pokrájený na půlkolečka podusíme asi 8 minut, přidáme maso a krátce opečeme, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem a okořeníme. Dusíme při občasném…
Usmažíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme…
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody…