Bagetky - bezlepkové tvarohové
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Voňavá a poctivá domácí vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole. Máme pro vás recept na veganskou verzi, kterou při použití správných surovin jistě hravě…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Vše dáme do mísy, dobře propracujeme, pečeme ve vymaštěné a vysypané formě.
Nakrájíme najemno anglickou slaninu, cibuli, žampiony a najemno nastrouháme celer.Dáme na pánev a dusíme do měkka.Mezitím si podélně na 3x nařízneme hřbet aby nám vznikl…
Těsto - vše smícháme a vytvoříme polodrobenkové těsto. Dáme do ledničky pod folii uležet.Mezitím nastrouháme oloupaná jablka.Nebo dáme vařit suroviny pro tapiokový…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme sójovou mouku, změklý tuk a sýr a v mléce nebo vodě namočené amonium a zpracujeme těsto.Necháme je hodinu v chladu odležet, potom…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Nejdříve dáme do pečící nádoby vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé sádlo a jemně nasekané…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Těsto zaděláme obvyklým způsobem, necháme vykynout, rozdělíme na dílky, zpracujeme do bochánků a z nich vyvalíme válečky. Na plech vyložený papírem na pečení nebo…
Vaječné žloutky s cukrem utřeme v míse do pěny, pomalu přidáváme citronovou šťávu a citronovou kůru, sníh ze čtyř bílků a nakonec vmícháme sójovou mouku. Poté celou směs…
Do misky vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a vlahého mléka, promícháme a přikryjeme. Počkáme až kvásek vzejde.Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Přidáme kvásek,…
Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů…
Skořicové šneky jistě dobře znáte. V tomto receptu je připravíme z kynutého těsta, na které použijeme špaldovou mouku, která je bohatá na vitamíny a minerály. Dovnitř…
I když se spojení kořenové zeleniny a bábovky může zdát zvláštní, určitě stojí za vyzkoušení. Bábovka je krásně vláčná a voňavá a jistě si na ní pochutná celá rodina.…
S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu…
Pokud se letos chystáte upéct i zdravější cukroví, vyzkoušejte tyto pracny. Pšeničná bílá mouka je zde nahrazena celozrnnou a sójovou. Třtinový cukr dává cukroví lehce…