Bagetky - bezlepkové tvarohové

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 40 min 6 porcí Slané pečivo 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

Těsto:
300 g bezlepkové mouky Jizerky
20 g sojové mouky
10 g slunečnicových (chia, sezam, lněných...) semínek
1 KL soli
1 KL mletého lněného semínka ( nebo psyllia)
1 prášek do pečiva dr.Oetker
1 vajíčko
1 tvaroh tučný
7 PL mléka
4 PL oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).

  2. Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme šikmo zářezy, posypeme sezamem, či tím, co máte rádi a necháme odpočinout, než se zahřeje trouba na 200°C.

  3. Vložíme do trouby, pečeme asi 25 minut, ke konci výkon můžeme snížit.

    Ještě na horké dám na každou bagetku vločku másla pro vůni :).

Poznámka

Necháme trochu zchladnout a ještě vlažné ochutnáme...to je dobrota...:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Bagetky - bezlepkové tvarohové

Zapomněl/a jsem heslo