Bagetky - bezlepkové tvarohové

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 40 min 6 porcí Slané pečivo 2 názory

Suroviny

Těsto:
300 g bezlepkové mouky Jizerky
20 g sojové mouky
10 g slunečnicových (chia, sezam, lněných...) semínek
1 KL soli
1 KL mletého lněného semínka ( nebo psyllia)
1 prášek do pečiva dr.Oetker
1 vajíčko
1 tvaroh tučný
7 PL mléka
4 PL oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).

  2. Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme šikmo zářezy, posypeme sezamem, či tím, co máte rádi a necháme odpočinout, než se zahřeje trouba na 200°C.

  3. Vložíme do trouby, pečeme asi 25 minut, ke konci výkon můžeme snížit.

    Ještě na horké dám na každou bagetku vločku másla pro vůni :).

Poznámka

Necháme trochu zchladnout a ještě vlažné ochutnáme...to je dobrota...:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bagetky - bezlepkové tvarohové

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova(autorka receptu)

    yanull: Neeee, té tam je jen malinko pro barvu! To by pečivo bylo jak piliny, si ještě pamatuju před 30 lety, když nebyla než sojová mouka...nee, je to správně:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nejsem si jista, zda sojové mouky nemá být 200 g, pokud ano, prosím o opravu :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na bezlepkovou bagetu bezlepkové pečivo tvarohové recepty bagety z jizerky bezlepkové pečivo z z tvarohu bagety z psylia bezlepkové pečivo recepty chia bageta recept bezlepkovy chleb bageta bezlepkové housticky z tvarohu a psylia bezlepkové pečivo s tvarohem mouka na bagety bagety bez mouky s tvarohem bagety z tvarohu bez mouky tvarohové pecivo bezlepkove tvarohové bezlepkové recepty tvarohová bábovka tvarohové pečivo s mleté psyllium bagetky bezlepkové tvarohové pecivo bagetky z psyllia bageta s tvarohem bez mouky