Kuřecí čína s jasmínovou rýží
Recept ještě nebyl hodnocenRýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka…
Kuř.stehna uvaříme do měkka, vyndáme. Do hrnce dáme nastouhanou zeleninu, hrášek a necháme povařit. Mezitím obereme stehna, nakrájíme nadrobno, přidáme k zelenině spolu…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
Kapustu nakrájíme na malé proužky, brambory, mrkev a celer na kostičky.V hrnci na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, zeleninu, koření a za…
Mrkev a cibulku omyjeme, očistíme a nasekáme na menší kousky. Vše smícháme s tvarohem. Přidáme kari a následně promícháme. Dochutíme pepřem a lehce osolíme. Na ozdobu…
Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť ( pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce ). Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a…
Zeleninu si uvaříme doměkka a rozmačkáme (do vody dáme vegetu a kmín, sůl). Ochutíme kořením (česnek, sůl, vegeta, pepř, majoránka) a přidáme vajíčko a mouku. Ze směsi…
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný zázvor, česnek a…
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety do měkka.Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky, osolte, opepřete, posypte česnekem a orestujte na kapce oleje.Brokolici…
Maso a morkovou kost nebo ždibec anglické omyjeme a dáme do studené vody do dostatečně velkého hrnce. Přidáme aromatické koření, kromě hřebíčku, a vaříme 1,5 hodin v…
Na oleji necháme povolit na kostičky nakrájenou slaninu a na ní orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený zázvor a mrkev (já dělám malé nudličky na V…
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Brambory a mrkev uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme a obojí rozmačkáme. Necháme trochu vychladnout a přidáme sůl a pepř, vejce a mouku. Z těsta tvoříme rukama…
Čínské zelí nakrájíme spolu s rukolou a pórkem, mrkev a celer nastrouháme na hrubé nudličky. Chilli papričku nadrobno nakrájíme - já jsem měla rozmixovanou a naloženou v…
Kapříka si rozporcujeme na plátky a zbavíme přebytečných kostí. Nakrájíme na hranolky. Posolime, popeříme, přidáme pár snítek tymiánu a necháme 2 hodiny v lednici…
Na 2 lyžiciach oleja orestujeme krátko nakrájanú cibuľu a cesnak.Pridáme nahrubo nasekané orechy a 2 min restujeme. Vložíme mrkvu a opäť restujeme 2 minúty.Mrkvovú zmes…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Nejříve si maso opepříme a poté ho potřeme směsí z obou hořčic.Pak maso zprudka orestujeme na oleji a přidáme rozškvařenou pokrájenou slaninu a na kolečka …
Kuracie stehna osolime a prudko opecieme na oleji a masle. Podlejeme trochou vody, pridame kecup, korenie a priblizne 40 minut dusime na slabom ohni, prikryte. Zemiaky…
Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu. Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí. Formičky vymažeme máslem a …
Stehná umyjeme, osušíme, votrieme soľ a papriku,potrieme prelisovaným cesnakom. Mrkvu a cuketu pokrájame na "špalíčky", cibuľu na štvrťky, lusky očistíme, prekrojíme.…
Na pánvi osmahneme cibulku s nakrájenou klobáskou, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev je lepší předem povařená, aby byla dostatečně měkká) a protlak a podusíme, aby vše…
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové…