

Chutný zeleninový krém
Suroviny
- 2 plátky z většího celeru
- 2 menší brambory
- 2 menší mrkve
- 1 menší kořenová petržel
- 4 plátky z větší kedlubny
- 1 kostka zeleninového bujónu (lze vynechat)
- plátek másla
- sůl
- pepř
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka.
Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Pokud se nám krém bude zdát hodně hustý, můžeme trošku přiředit převařenou vodou. Mně zbyly 2 vařené brambory z předešlého dne, tak jsem je přimixovala také. Bylo to sice trošku hutnější, ale my „husťačky“rádi:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chutný zeleninový krém
-
Jirka Brno:Díky náhodným rcp mohu po xxletech odpovědět
u bujónu je poznámka,že lze vynechat.Já používám bez éček
Moje babi všude dávala masox"v kelímku"a zatím celá naše rodina žije bez újmy na zdraví -
Dobrý,ale proč ten bujón...?Přece místo tohohle hnusu stačí vyvařit ještě cibulu a je to chuťově někde jinde.
-
-
Dělám něco podobného, název to má Bruselksý krém, nedávám akorát kedlubnu,ale navíc tam přidám rajče nebo rajč. protlak
-
Díky za komentíky a body
Rebihustota byla tentokrát opravdu řádná
Druhé jídlo jsme si dali o hodně později
-
.mám inspiraci na zítřek
-
já bych to měla jako omáčku
máš to krásné, Ann -
Bezvadná husťačka, moc se ti povedla a já ti za ní posílám dalšího bodíka
-
Díky Špagetko
Když vařím s bujónem(manžel to má rád)tak už pak nesolím
-
Jo, podobně dělám, mám teda vlastní zeleninový vývar, nechybí libeček,ale jinak
Ani, ten bujon je ale fákt zbytečný, když tam tu zeleninu vaříš, pak to jen dochutíš - můj názor