Ďábelské brambory

pepab Kuchař: pepab

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

1/2 kg brambor
1/4 kg míchané zeleniny: (na nudličky)
mrkev
petržel
paprika
pórek
libeček
kmín
10 dkg anglické slaniny nebo jen slaniny
2 pikantní klobásy
lžíce sádla
sůl
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na kostky /čtvrtky/ a dáme vařit, před dokončením přidáme libeček, kmín a sůl.

  2. Než se brambory uvaří nakrájíme na kostičky slaninu a dáme škvařit na lžíci sádla, po zesklovatění přidáme na kostky nakrájené klobásy, zeleninu, opražíme, mírně podlijeme a dusíme do změknutí zeleniny.

  3. Poté smícháme s uvařenými a scezenými bramborami a v případě potřeby ještě dosolíme. Na povrchu zdobíme sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Máme-li rádi jídlo ostřejší, můžeme před dokončením a dle chuti použít směs ďábelského koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ďábelské brambory

  • jahoda jahoda

    Vůči těm mnoha zapékaných bramborách, co zde na Topkách jsou, je to příjemná změna.
    Rychlé a vypadá to i hodně jedle:-p;-)
    Je to dobrý nápad, když zůstanou vařené brambory z oběda. Já je většinou jen osmahnu na másle s česnekem, pepřem a nějakou zelenou natí. Ale tento nápad se mi líbí:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    hmmm:-p, po té cukrové lavině to je příjemná bašta:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bramborové recepty vítám!!:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: míchané brambory co s uvařenými brambory co s uvařenýma bramborama co s uvařenými brambory recept brambory recepty co s uvarenyma brambory dˇábelské brambory libeček a brambory zapečené ďábelské brambory brambory libeček cochane brambory co uvari z brambor co z uvařenyma brambory co s uvařenýma brambor michane brambory recept dábeslké brambory libecek na brambory libeček brambory libecek do brambor brambory klobása zelenina