Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min

220 min (220 min příprava)

24. 2. 2013 13:44

Suroviny

Porce: 6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 265 kJ / 1 737 kcal
Bílkoviny51,48 g
Tuky34,92 g
Vláknina81,63 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,40 g
Sacharidy227,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Toto jídlo je původem z Irska, jehož kuchyně je svým složením blízká té české. Základem irské kuchyně jsou tradičně brambory a ostatní zelenina, zejména zelí, kapusta a cibule. Dnes k nim navíc přibylo velké množství masa: skopového, jehněčího i hovězího. Pěstování brambor bylo v zemi zavedeno v 16. století a brambory pak výrazně ovlivnily irskou historii. V letech 1845–1849 totiž postihl Irsko katastrofální hladomor. Jeho hlavní příčinou byla totální neúroda brambor, které tvořily hlavní zdroj potravy pro Iry. Další příčinou byla pro Irsko zničující britská ekonomická politika a neochota Velké Británie Irsku pomoci. Příčinou neúrody bylo i velmi vlhké počasí, které podpořilo masivní rozšíření houbových chorob brambor; hlavní roli zde sehrála plíseň bramborová (Phytophthora infestans). Odhaduje se, že během hladomoru zemřelo něco mezi půl miliónem a jedním a půl miliónem lidí z více než 8 miliónové irské populace a další dva milióny odešly z Irska hledat si obživu jinde ve světě. Nejčastěji v USA, Velké Británii, Kanadě či Austrálii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarda Kadic jarda Kadic

24. 2. 2013 17:38

evosheek::yes::yes::yes::yes::yes:

evosheek evosheek

24. 2. 2013 17:12

Bibinka: Bibinko máme neděli a dnes jsem na internet hodil recepty za pět dní. Ale vařím rád. A má rodina je ráda, že vařím rád. A na mytí nádobí máme myčku. Takže je vše fajn. Zdravím!:-K

jarka skrobakova

24. 2. 2013 16:58

:yes::yes::-p

Bibinka Bibinka

24. 2. 2013 15:33

evosheek:Ivo, ty jsi se do toho dal člověče, ty jsi dneska dělal tolik dobrých jídel a moc se mi u nich líbí i to tvé historické povídání, které si ráda čtu;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Alexiss Alexiss

24. 2. 2013 14:36

evosheek: Díky, to bych asi mohla. :-p;-):-))

rebeka rebeka

24. 2. 2013 14:33

to bude výborné;-):yes::yes::-K

evosheek evosheek

24. 2. 2013 14:00

Alexiss: Máš ho tam:-)):-K

evosheek evosheek

24. 2. 2013 13:54

Alexiss: Hned to opravím

Alexiss Alexiss

24. 2. 2013 13:49

Ahoj, moc ráda bych se podívala na správnou fotku. ;-);-);-):-D:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: phytophtora infestans phytophtora infestans jehněčí kýta jehněčí s omáčkou recepty jehněčí kýta jehněčí na capari jehněčí kýta v celku jehněčí recepty jehněčí kýta top recepty jeneci maso srnčí s kaparovou omáčkou jehněčí irska kyta recepty jehněčí kýta,kapary jeněčí recept česnek recepty skopové s omáčkou kaparovou omáčkou jehněčí kýta s omáčkou jeněčí kýta recepty jehněčí v troubě skopové s kaparovou omáčkou

Suroviny: kýta jehněčí, pórek, mrkev, celer, cibule, česnek, víno bílé suché, tymián, sůl, pepř, brambory, těstoviny, máslo, mouka, vývar, smetana, kapary, bazalka čerstvá, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4KMx