

Pikantní fazolový guláš s masem
Suroviny 2 porce
- 300 g fazolí z plechovky (můžou být i klasické, uvařené)
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 50 g cibule
- 1 lžíce oleje
- 3 menší zelené papriky
- 100 g vepřové plece nebo kýty
- kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 špetky kari koření
- 1 lžíce rajského protlaku
- 200 ml vývaru
- 100 ml piva
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na jedné lžíci oleje. Posypeme drceným kmínem, 2 špetkami kari a moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, (v tlakovém hrnci cca 20 minut).
Fazole slijeme, propláchneme vodou, papriku nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno.
Vše přidáme k měkkému masu spolu s protlakem, zalijeme pivem a ještě dusíme do změknutí papriky. Posypeme zelenou petrželkou. Pokud máme rádi, přidáme lžičku tekutého čili koření. Podáváme s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní fazolový guláš s masem
-
Anna Kocikova: Jasně
, ale myslím, že ta konzerva o moc levnější nebude
-
Zaslouženou desítku posílám
+10
a když je hluboko do kapsy
lze nahradit plecko vepřovým gulášem od Hami,jak to dělám já
-
Pěkná bašta, dělám polévku takto, vypadá to moc pěkně Jani
-
Dělám něco podobného, ale jako gulášovou polévku, která je u nás "in"
, i tento recept se mě líbí, ale já bych osobně více zahustila
(podle fotečky je to nějaké řídké)
, ale pokud to tak má být, tak beru
-
Voní až sem a to je daleko
-
Jani máš to prudce jedlé +4
-
Tak to bych si dala fazole mám ráda
+1