Chlazený nudlový japonský salát
Recept ještě nebyl hodnocenRýžové nudle si uvaříme v osolené vodě dle návodu, necháme zchladnout. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme krevetky a dusíme asi tak 10 minut. Zcedíme a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýžové nudle si uvaříme v osolené vodě dle návodu, necháme zchladnout. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme krevetky a dusíme asi tak 10 minut. Zcedíme a necháme…
Očištěné maso nakrájíme na plátky (2 řízky) a pak na nudličky. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody, aby změklo a nabobtnalo. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev,…
Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky…
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní…
Vyzkoušejte jídlo s nádechem exotiky. Suroviny jsou lehce dostupné a příprava není vůbec náročná. Výsledný pokrm je skvělá možnost na zužitkování vařeného drůbežího masa…
Zapneme troubu na 200 °C. Kachní prsa očistíme z vnitřní strany od zbytků šlach. Kůži prsíček nakrájíme do mřížky ostrým nožem a dáme pozor, abychom neřízli do masa.…
Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce je promícháme ve směsi soli, pepře a zázvoru, uzavřeme a dáme 30 minut…
Očištěná křidélka rozdělíme v kloubu a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme olej, kečup (pokud není domácí, může být kvalitní koupený), špetku soli a pepře. Vše…
Asijská jídla se výborně hodí v teplých dnech. Zasytí a přitom jsou stále velmi lehká a dobře stravitelná. Kouzlo výborného pokrmu je v precizním dochucení. Suroviny lze…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky, omytou papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a očištěné žampiony na plátky.…
V horkých letních dnech nemáme chuť na hutná jídla a tak oceníme svěží saláty. Díky typickým asijským dochucovadlům můžete připravit vietnamský salát se zeleninou a…
Asijské závitky v rýžovém papíru můžeme připravit s rozličnými náplněmi. V tomto receptu je naplníme zeleninou a žampiony. Nesmí chybět dobře ochucená omáčka, do které…
Šťavnaté kuřecí kousky v pikantní sladkokyselé marinádě s lehce asijským nádechem jistě uspokojí vaše chuťové pohárky v kterémkoliv ročním období. V kombinaci s tarhoňou…
Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou.…
Očištěné a osušené paličky osolíme a naložíme do marinády, kterou získáme smícháním všech surovin v uzavíratelné misce. Misku zvolíme přiměřeně velkou, aby maso bylo…
Polévka se může stát i velice výživným a plnohodnotným pokrmem. Příkladem je tato z jarních cibulek, s hovězím masem a arašídovým máslem. Inspirací těmto chutím byla…
Pokud se vám v letních horkých dnech nechce stát u plotny, vyzkoušejte tento salát z rýžových nudlí se spoustou zeleniny, surimi tyčinkami a arašídovou omáčkou. Skvěle…
Asijská kuchyně k nám do Evropy přinesla úžasné ochucovací komponenty. Z obyčejných, mnohdy zbytkových kousků zeleniny díky nim vznikne velmi chutné a lehce stravitelné…
Lehký salát s avokádovým dipem je skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Křupavá zelenina a cizrna dodají vlákninu a bílkoviny, krémový avokádový dip zdravé tuky a sýr…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Sójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme…
Nudličky vaříme 15 minut bez poklice v litru vody spolu se zeleninovým bujónem. Scedíme.Dýni opláchneme, nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájenou na kolečka zpěníme na…
Asijskými chutěmi inspirovaný recept na krůtí směs se zeleninou. Naložené kousky masa restujeme zprudka na pánvi a poté k němu přidáváme nakrájenou zeleninu, Jidášovo…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…