Svěží japonský okurkový salát

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 5 minut 2 porce Saláty 6 názorů

Suroviny

3 lžíce rýžového octa
15-18 lžic vody
1 a 1/2 lžičky soli
2 vrchovaté lžičky cukru
2 lžičky sezamových semínek
1/2 salátové okurky, cca 180 g
S vodou začněte u 15 lžic, můžete přidávat.
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jeden podobný recept už tady mám, jmenuje se Japonský okurkový salát, ale tento je s vodou, takže jemnější na chuť. Byť je postup podobný.

    Okurku škrabkou oloupeme na zebru a podélně přepůlíme. Lžičkou vykrojíme semena a okurku napříč nakrájíme na plátky. Můžete nastrouhat na jemno.

  2. Smícháme ocet, vodu, cukr a sůl. Dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě přidáme cukr, sůl nebo i vodu. Pak zalijeme nakrájené okurky.

  3. Na pánvičce osmahneme nasucho sezamová semínka, tak akorát, nepražíme. A ještě teplá vmícháme do salátu. Necháme chvíli stát (případně i v chladu) a podáváme.

Poznámka

Recept krok za krokem i videem také na http://www.mojetara.cz/recipe/japonsky-okurkovy-sa... a video také na https://youtu.be/hyss4HK0BCs

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svěží japonský okurkový salát

Tématické fráze: japonský okurkový salát japonský salát okurkoví salát japonský japonsky recept okurky japonský okurkoví salát svěží salát salat z japonskych salatu okurkový salát po japonsku japonsky okurkovy salat recept svěží salát s okurkou

Zapomněl/a jsem heslo