

Pórkový salát s játrovým sýrem
Suroviny 3-4 porce
- 500 g pórku
- 200 g kukuřice
- 200 g játrového sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce pažitky
- sůl
- pepř
- bílý vinný ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
Pór nakrájame na kolieska. Pridáme kukuricu a olej. Osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme ocot a cukor. Dobre premiešame.
Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájaný pečeňový (játrový) syr.
Pred podávaním posypeme pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pórkový salát s játrovým sýrem
-
Eja57: zkuste se poptat v řeznictví, kde dělají vlastní výrobu. Z hypermarketů je to děs a hrůza, fakt škoda peněz.
-
Eja57: pečeňový syr sa dá na Slovensku kúpiť skoro v každom obchode, kde majú pultový predaj mäsových výrobkov. je to taká tehlička v alobale, kupuje sa "na váhu". voľakedy bol dobrý, mäkký, dal sa natrieť ako paštéta. teraz je to tvrdá tehla bez chuti
-
tejaja: tak zdroj játrového sýra je zřejmě nedůležitý, na rozdíl od debaty s Casino.. děkuji
Možná by bylo lepší debatovat o receptu.... -
casino:
Vy ma nepoznáte. nemám problém zjesť na posedenie 1 l zmrzliny.
Ale toto bude na 5x po 6 zmrzlín a u nás v AIDE ich dávajú teda poriadne. Ja vám to odfotím, keď pôjdem.
-
tejaja:
30 zmrzlin?
No nazdar...
Asi vám budu dlouho ležet v žaludku...
("Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody") -
tejaja: mne bys spíš zajímal zdroj toho "játrového sýra", vypadá docela dobře - kde prosím zakoupeno?
-
casino: Som rada, že ste sa ozvali.
Včera som sa stavila, že sa ozvete, o 30 znrzlín
Viete, ako sa budem mať suprovo ? To mám na 5x zmrzlinu. Ďakujem vám.
A teraz vážne, som jedna z nie vysokého počtu ľudí, ktorí zdroj uvádzajú, práve vy ste si to mohli všimnúť. Vzhľadom k tomu, že ten recept som objavila po dlhej dobe, skutočne si nepamätám, kde som ho vzala. A vymýšľať si nebudem -
Ctěné Casino, račte si všimnout, že autorka si zdroj nepamatuje, resp. jen matně....
Nicméně si myslím, že by bylo možno recepis použít tak před dvaceti lety nebo ještě dříve, kdy byl játrový sýr občas i docela poživatelný...
-
tejaja:
No, než se tu ex post vyviňovat z tvorby rcp, tak by bylo dostačující u rcp uvést zdroj rcp, že -
hospodyne: Ďakujem za komentár.
Viem, že tento recept je zvláštnou kombináciou, ale nápad nie je bohužiaľ z mojej hlavy
Je to recept z jednej knihy šalátov, ktorej názov som zabudla. Našla som ju v Martinuse (kníhkupectvo). Pečeňový syr som kúpila po rokoch kvôli nemu, inak takéto veci nekupujem.
Kombinácia je to na pohľad zvláštna, ale chuťovo nie zlá. Ďakujem ti za slušne napísaný komentár, cením si toho.
-
promiňte, ale to už jsou recepty " cokoliv s čímkoliv"