Pórkový salát s játrovým sýrem

Saláty Doba přípravy: 20 min 11 názorů

Saláty Doba přípravy: 20 min 11 názorů

Suroviny 3-4 porce

500 g pórku
200 g kukuřice
200 g játrového sýru
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce pažitky
sůl
pepř
bílý vinný ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pór nakrájame na kolieska. Pridáme kukuricu a olej. Osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme ocot a cukor. Dobre premiešame.

  2. Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájaný pečeňový (játrový) syr.

  3. Pred podávaním posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu Pórkový salát s játrovým sýrem

  • hospodyne hospodyne

    Eja57: zkuste se poptat v řeznictví, kde dělají vlastní výrobu. Z hypermarketů je to děs a hrůza, fakt škoda peněz.

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Eja57: pečeňový syr sa dá na Slovensku kúpiť skoro v každom obchode, kde majú pultový predaj mäsových výrobkov. je to taká tehlička v alobale, kupuje sa "na váhu". voľakedy bol dobrý, mäkký, dal sa natrieť ako paštéta. teraz je to tvrdá tehla bez chuti

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    tejaja: tak zdroj játrového sýra je zřejmě nedůležitý, na rozdíl od debaty s Casino.. děkuji
    Možná by bylo lepší debatovat o receptu....

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: :-D:-D:-D Vy ma nepoznáte. nemám problém zjesť na posedenie 1 l zmrzliny. :-D Ale toto bude na 5x po 6 zmrzlín a u nás v AIDE ich dávajú teda poriadne. Ja vám to odfotím, keď pôjdem. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    30 zmrzlin?:-O
    No nazdar...:-)
    Asi vám budu dlouho ležet v žaludku...:-D
    ("Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody") ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    tejaja: mne bys spíš zajímal zdroj toho "játrového sýra", vypadá docela dobře - kde prosím zakoupeno?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Som rada, že ste sa ozvali. :yes::yes::yes:Včera som sa stavila, že sa ozvete, o 30 znrzlín :-D:-D:yes: Viete, ako sa budem mať suprovo ? To mám na 5x zmrzlinu. Ďakujem vám. ;-)
    A teraz vážne, som jedna z nie vysokého počtu ľudí, ktorí zdroj uvádzajú, práve vy ste si to mohli všimnúť. Vzhľadom k tomu, že ten recept som objavila po dlhej dobe, skutočne si nepamätám, kde som ho vzala. A vymýšľať si nebudem ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Ctěné Casino, račte si všimnout, že autorka si zdroj nepamatuje, resp. jen matně....
    Nicméně si myslím, že by bylo možno recepis použít tak před dvaceti lety nebo ještě dříve, kdy byl játrový sýr občas i docela poživatelný...
    <3

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    No, než se tu ex post vyviňovat z tvorby rcp, tak by bylo dostačující u rcp uvést zdroj rcp, že ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    hospodyne: Ďakujem za komentár. ;-) Viem, že tento recept je zvláštnou kombináciou, ale nápad nie je bohužiaľ z mojej hlavy;-) Je to recept z jednej knihy šalátov, ktorej názov som zabudla. Našla som ju v Martinuse (kníhkupectvo). Pečeňový syr som kúpila po rokoch kvôli nemu, inak takéto veci nekupujem. :-K Kombinácia je to na pohľad zvláštna, ale chuťovo nie zlá. Ďakujem ti za slušne napísaný komentár, cením si toho. :-K;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-(( promiňte, ale to už jsou recepty " cokoliv s čímkoliv"

    Odpovědět

Tématické fráze: porkový salát recept pórkový salát