Dušený patizon nakyselo

Kanyla Kuchařka: Kanyla

Zeleninová jídla 13 názorů

Suroviny

patizon
1-2 stroužky česneku
střik citronové šťávy
bílého vinného octa
čerstvý kopr
sůl
bílý pepř
zakysaná smetana (cca 120g)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm.

  2. V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!).

  3. Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a smetany jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Prohřát.

  4. Nakonec vsypat nasekaný kopr, odstavit a před podáváním nechat chvíli odležet.

    Servírujte s rýží, bramborem, pečivem...

Poznámka

Opět jedno z jídel, které prostě neumím vyfotit lákavěji... Ale je to fakt výborná lehká večeře =) Pokud potřebujete spotřebovat i nějakou cuketu, přidejte ji!

Zdroj: www.labuznik.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušený patizon nakyselo

  • Ef Ef(neregistrovaný)

    zkusila jsem to podruhé, i s úpravami, ale....nic moc:-/ pomohlo docela vajíčko

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dobrý den, mohli by jste mi někdo poradit jak mám oloupat patizon, který má slupku hrozně tvrdou a nejde nožem ani rozpůlit? Mám ho poprvé. Díky

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    Oveska: To mě těší, že chutnalo :-8

    Odpovědět

  • Oveska Oveska

    Díky za inspiraci, je to výborné :-)) Trošku jsem si recept poupravila, protože vinný ocet doma nevedeme, zakysanou smetanu jsem zaměnila za řecký jogurt a přidala jsem rovnou vařené brambory... Ale bylo to moc dobré ;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    1974andrea: tak se sousedky neptej a běž si "půjčit" patizona :-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Na takovýhle věci já jsem jako litá, akorát že patizon má jenom sousedka a nějak mi ho zapomíná nabídnout:-D:-//. Kdyžtak zkusím z nějaké tykve nebo dýně:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Může to být dobrota:-p+4:yes:A na fotce nevidím nic vadného,ani špatného;-):-Knaopak se mi zdá,že na tom černém podkladu jídlo hezky vyniká:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pavla: tak to buď fakt ráda. My ji vloni zkusili zasadit a sežrali nám ji slimáci:-// a pravda je, že cuketa je super univerzál;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    No toť, já cuketu dělám všelijak, na sladko, na slano, zavařuju, smažím, dusím, krájím...., obdarovávám sousedy...mě se už o cuketě aj zdá :-D:-D. Já jsem totiž letos poprvé nasadila cuketu, a jedna sazenice se mě zdálo málo, tak jsem dala hned 4, tak příští rok už vím, že to je zbytečně moc :-D

    Odpovědět

  • Majdula Majdula

    Děkuji za receptík na patizon. Já ho ještě nejedla, ale zasadila jsem si ho letos na zahradu a teď hledám jak se upravuje ;-) Tak dneska je večeře jasná !! Díky moc:-K

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    Pavla: jo jo, vždyť jsem to právě v poznámce psala, že by šla takhle i cuketa ;-) Ale zrovna tady na topkách je tolik cuketových receptů, že ji můžete dělat denně, ne? :-D

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    To vypadá fajne myslíte, že by takto šla udělat aj cuketa? Všem už cuketu vzala plíseň, ale naše cuketa, okurky a rajčata ne a ne chcípnout :-D, tak to potřebuju nějak zlikvidovat.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem patizon zatím zkoušela jen smažit, jako květák. Tohle nemusí být špatné. Některá jídla lépe vyfotit nejdou, ale na tvé fotce nevidím nic závadného:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jak oloupat patizon jak oloupat patison patizon recepty patizon na smetaně patizon patizon jak oloupat jak nakrajet patizon patizona patizon na sladko patyzony dýně nakyselo patizón recept lehká jídla z patizonu patizon recepty na sladko recept patizon patyzony dýně patison dušený recept patizon kopr patizon bílý recept na patizon

Zapomněl/a jsem heslo