

Dušený patizon nakyselo
Suroviny
- patizon
- 1-2 stroužky česneku
- střik citronové šťávy
- bílého vinného octa
- čerstvý kopr
- sůl
- bílý pepř
- zakysaná smetana (cca 120g)
Postup přípravy receptu
Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm.
V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!).
Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a smetany jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Prohřát.
Nakonec vsypat nasekaný kopr, odstavit a před podáváním nechat chvíli odležet.
Servírujte s rýží, bramborem, pečivem...
Poznámka od kuchařky
Opět jedno z jídel, které prostě neumím vyfotit lákavěji... Ale je to fakt výborná lehká večeře =) Pokud potřebujete spotřebovat i nějakou cuketu, přidejte ji!
Zdroj: www.labuznik.com
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušený patizon nakyselo
-
zkusila jsem to podruhé, i s úpravami, ale....nic moc
pomohlo docela vajíčko
-
Dobrý den, mohli by jste mi někdo poradit jak mám oloupat patizon, který má slupku hrozně tvrdou a nejde nožem ani rozpůlit? Mám ho poprvé. Díky
-
Oveska: To mě těší, že chutnalo
-
Díky za inspiraci, je to výborné
Trošku jsem si recept poupravila, protože vinný ocet doma nevedeme, zakysanou smetanu jsem zaměnila za řecký jogurt a přidala jsem rovnou vařené brambory... Ale bylo to moc dobré
-
1974andrea: tak se sousedky neptej a běž si "půjčit" patizona
-
Na takovýhle věci já jsem jako litá, akorát že patizon má jenom sousedka a nějak mi ho zapomíná nabídnout
. Kdyžtak zkusím z nějaké tykve nebo dýně
-
Může to být dobrota
+4
A na fotce nevidím nic vadného,ani špatného
naopak se mi zdá,že na tom černém podkladu jídlo hezky vyniká
-
Pavla: tak to buď fakt ráda. My ji vloni zkusili zasadit a sežrali nám ji slimáci
a pravda je, že cuketa je super univerzál
-
No toť, já cuketu dělám všelijak, na sladko, na slano, zavařuju, smažím, dusím, krájím...., obdarovávám sousedy...mě se už o cuketě aj zdá
. Já jsem totiž letos poprvé nasadila cuketu, a jedna sazenice se mě zdálo málo, tak jsem dala hned 4, tak příští rok už vím, že to je zbytečně moc
-
Děkuji za receptík na patizon. Já ho ještě nejedla, ale zasadila jsem si ho letos na zahradu a teď hledám jak se upravuje
Tak dneska je večeře jasná !! Díky moc
-
Pavla: jo jo, vždyť jsem to právě v poznámce psala, že by šla takhle i cuketa
Ale zrovna tady na topkách je tolik cuketových receptů, že ji můžete dělat denně, ne?
-
To vypadá fajne myslíte, že by takto šla udělat aj cuketa? Všem už cuketu vzala plíseň, ale naše cuketa, okurky a rajčata ne a ne chcípnout
, tak to potřebuju nějak zlikvidovat.
-
Já jsem patizon zatím zkoušela jen smažit, jako květák. Tohle nemusí být špatné. Některá jídla lépe vyfotit nejdou, ale na tvé fotce nevidím nic závadného