Brambory se šafránem a hořčicí

Suroviny

700 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička šafránových blizen
6 lžic vřící vody
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
10 lžic bílého vína
pepř
sůl
2 snítky šalvěje nebo rozmarýnu (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme.

  2. Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Dáme do pekáča.

  3. Ocot, olej, horčicu, víno a výluh zo šafránu dobre premiešame a polejeme zemiaky. Okoreníme a osolíme. Pridáme vetvičky šalvie.

  4. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200°C 30 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme. Zemiaky musia byť pripečené a chrumkavé.
    Podávame horúce ako prílohu.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Špalíček receptů - Brambory.

Komentáře k receptu Brambory se šafránem a hořčicí