Jednohubky - inspirace
Recept ještě nebyl hodnocenPři jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 koule, každá asi 150g.Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovku piva, nebo nějakou podobnou…
Ryba v aspiku je tradiční lahůdka, která kombinuje jemné maso z ryby s křišťálově čistým želatinovým obalem, často doplněná barevnou zeleninou nebo bylinkami. Tento…
Přílohový salát ke smaženému, nebo pečenému masu může být vítanou změnou k obligátním bramborám, či kaši. Dochuťte si ho podle vlastní chuti do kysela nebo sladkokysela…
Nejprve připravíme nudličky. Do vývaru přidáme nudličky a vaříme do změknutí. Nudličky poté vyjmeme a vyždímáme. Na oleji nudličky restujeme, zalijeme sójovkou a tu…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
Zbojnický salát je druh svačinového salátu, který má ve svém základu měkký salám. K němu přidáme okurky, cibuli a podle našich preferencí také pálivé feferonky nebo…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Kousky lososa (případně i s olejem) rozmixujeme. Z kopru oddělíme několik malých snítek na ozdobu a druhou část otrháme ze stonků a jemně usekáme. Smícháme majonézu …
Tato výborná sýrová pochoutka je ideální na ozdobení obložených mís. Připravíme ji ze sýra, salámu, vajec, smetany a tatarky. Správnou konzistenci ji dodá želatina a…
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase…
Maso nakrájíme na stejnoměrně silné plátky a opatrně rozklepeme co nejvíc dotenka. Naklepáváme maso přes fólii, která brání potrhání masa. Jednodušší varianta je nechat…
Rádi by jste připravili obložené chlebíčky a přemýšlíte o rychlé a jednoduché pomazánce? Vyzkoušejte osvědčenou pomazánku podle následujícího receptu. Nepotřebujete na…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mletou papriku a po chvíli přidáme nakrájené maso. Osolíme a opepříme. Orestujeme za stálého míchání. Pak…
Salám, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky a promícháme.Kečup, hořčici, worcester, olej a ocet smícháme a necháme projít varem.Po vychladnutí vše smícháme, necháme…
Na oleji osmahneme do červena nadrobno nakrájenou cibuli, pokropíme lžící octa, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je, osolíme, posypeme paprikou, podlijeme…
Připravte výborný přílohový bramborový salát. Je snadný na přípravu, nepotřebuje čas na odležení jako klasický připravovaný bramborový salát, protože se podává vlažný.…
Španělské ptáčky obvykle připravujeme z hovězího masa, ale skvělé jsou i z vepřové krkovice, která je trochu šťavnatější. Příprava je časově náročnější, ale pokud máte…
Když se řekne bramborový salát, snad každému se vybaví Vánoce. S tímto receptem však můžete připravit jeho letní verzi, kdy přidáte k zelenině navíc i cuketu. Dochutit…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a bůček na širší proužky. Čtyři okurky nakrájíme na drobné kostičky a zbývající dvě nastrouháme nahrubo.Ledvinky opláchneme, osušíme…
Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku také oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na…