Lehký dietní bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenPokud si chcete místo obyčejných brambor dopřát bohatší přílohu třeba ke smaženým řízečkům, tento lehký bramborový salát bude skvělou volbou. Kromě brambor v něm najdete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud si chcete místo obyčejných brambor dopřát bohatší přílohu třeba ke smaženým řízečkům, tento lehký bramborový salát bude skvělou volbou. Kromě brambor v něm najdete…
Boloňská omáčka je italská klasika mezi omáčkami. Ať už ji smícháte se špagetami nebou použijete do lasagní, vždy si pochutnáte. Skvěle vyladěný recept na boloňskou…
Spojení čerstvé zeleniny, lahodně rozpečeného hermelínu a křupavé česnekové bagety tvoří ideální letní oběd nebo večeři. Tento salát vás zasytí, potěší svou vyváženou…
Krevety patří mezi jedny z nejdostupnějších mořských plodů. Jejich příprava není složitá. Stačí je zprudka osmahnout na pánvi, přidat česnek, kousky rajčat, dochutit…
Ajvar z pečených paprik a lilku je oblíbená balkánská klasika, která překvapí svou intenzivní chutí i jednoduchostí. Skvělý k masu, na topinku nebo jen tak na lžičku.…
Letní kuskus je svěží a lehký pokrm ideální do horkých dnů. Jemný kuskus se tu snoubí s čerstvou zeleninou, výrazným sýrem a kapkou olivového oleje. Je rychlý na…
Čočkové burgery podle Scotta Jureka dodají energii, chuť i inspiraci. Veganská kombinace čočky, zeleniny a koření chutná skvěle a potěší nejen sportovce, ale každého,…
Pomazánka z pečeného lilku je jemná a plná výrazné chuti, kterou doplňují sušená rajčata, parmazán a kapka citronu. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo jako lehký předkrm i…
Kuřecí játra jsou skvělou surovinou obsahující množství bílkovin, železa a vitamínů. Jejich příprava je rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný vietnamskou…
Osvěžující, křupavý a plný vitamínů. Salát je skvělým způsobem, jak podpořit imunitu a zařadit do jídelníčku více zdravých potravin. Jednoduchý na přípravu, výborný jako…
Lehký, osvěžující, křupavý a plný vitamínů – takový je salát z křehkého řapíkatého celeru a šťavnatých pomerančů. Sladkokyselá chuť pomerančů se skvěle doplňuje s jemnou…
Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se…
1) Všechny ingredience na dresink smícháme a necháme chvíli uležet. Dresinkem pak přelijeme zamíchanou zeleninu a můžeme podávat.
Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme 1 hodinu odstáť. Potom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj…
Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Na olivovém oleji osmahneme nakrájené cibule dozlatova a přidáme drcený kmín. Necháme trochu vychladnout.Do mísy dáme mouky, sůl, promícháme, přidáme droždí, zasypeme…
Nejdřív nachystáme alobal na měšce - cca 20x20 cm, ve dvojité vrstvě na každý měšec.Vepřové plátky lehce osolíme a opepříme. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a na chvíli…
Do každého prsa uděláme z boku hluboký zářez (vytvoříme kapsu). Mozzarellu nakrájíme na plátky. Do kapsy dáme střídavě mozzarellu, rajče, bazalku. To vše 2x. Povrch…
Maso pořádně očistíme a nakrájíme jej na velmi malé kousíčky. Na olivovém oleji osmažíme do hněda proužky cibule a přidáme maso. Opékáme při vyšší teplotě, a jakmile…
Kuskus nasypeme do misky, přidáme koření, olivový olej a zalijeme vařicí vodou do výšky 1-1,5cm nad úroveň kuskusu. Promícháme a misku přiklopíme. Necháme cca 10min.…
Nejprve nakrájíme lilek na libovolné tenčí plátky/kolečka, nasolíme a necháme ho 10 -15 minut vypotit. Jarní cibulku i s natí spolu s petrželku nasekáme nadrobno,…
Cibuli, pórek a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibuli a pórek, přidáme celer a vše orestujeme. Do orestovaného základu přidáme propláchnutou…