Vídeňská roštěná s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenMinutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby…
Minutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby…
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno…
Hajdúcké zelí připravíme v jednom hrnci a můžeme si představit, že jde o jakousi obdobu segedínského guláše. K zelí a vepřovému masu přidáme ještě kvalitní klobásu, ale…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Tyto muffiny jsou chutné a vydrží dlouho vláčné. Přidáme do nich nastrouhanou tyčinku Margot, díky kterým pěkně voní. Příprava je velmi snadná, vše jen smícháme,…
Lité perníky jsou oblíbené k snídani i jako svačinka na výlet. Rychlá příprava, oblíbená chuť a možnost přidat další ingredience z nich dělá favority v mnoha rodinách.…
Červenobílé ředkvičky a zelená okurka k sobě tak hezky barevně ladí, že dostanete chuť tento salát ochutnat. Přidaná niva zajistí, aby vás salát i zasytil. Tuto základní…
Tradiční jídlo, které v sobě spojuje jednoduchost, výživnost a výraznou chuť. Jemně podušené listy kapusty, ochucené česnekem, kmínem, nebo slaninou tvoří skvělou…
Dozlatova usmažené houbovo-cuketové placky nabízejí lahodnou kombinaci lesních hub s vláčnou sezónní cuketou a voňavým drceným kmínem. Příprava přitom není vůbec složitá…
Vyzkoušejte tradiční kynutý koláč s rybízem, který přináší dokonalé spojení sladkého těsta a lehce kyselého rybízu. Tento nadýchaný koláč je ideální volbou pro rodinné…
Šťavnatá kuřecí stehna dušená s rajčaty, paprikou a kořením jsou klasika, která nikdy nezklame. Jemná smetanová omáčka, zelenina a voňavé koření dodají pokrmu hloubku a…
V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
Špagety uvaríme a ocedíme. Na oleji opražíme na plátky narezaný cesnak, pridáme kapary a olivy. Krátko opražíme, pridáme nasekane paradajky i s nálevom. Osolíme,…
Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, zašleháme žloutky a olej, lehce vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. cca 35 min. Po…
Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje, pak je přeložíme do pekáčku. Na výpeku z krčků mírně…
V misce smícháme mléko, vodu, cukr a kvasnice. Necháme vzejít, asi10-15 minut. Přidáme olej a sůl a zamícháme mouku. Dobře vypracujeme těsto. Necháme 15 minut odpočinout…
Rozpalte troubu na 180°C. Na malé pánvičce si mezitím na lžíci oleje osmahněte cibuli se slaninou, cca 2-3 minuty a pak dejte stranou(klidně to v pánvičce nechte). Ze…
Nejdříve si připravíme náplň. Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Z masové…
Rybu nakrájame na hrubšie rezance. Zemiaky a paradajky narežeme na plátky, pór na kolieska.Do vymasteného pekáčika skladáme: polovicu zemiakov, polovicu ryby, polovicu…
Do zhruba kilogramového kusu libové krkovice bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř,…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…