Bačovská kuřecí roládka

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
200 g brynzy
150 g anglické slaniny vcelku
2 stroužky česneku
olej nebo máslo na opékání
hladká mouka
pár lžic smetany ke šlehání
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý plátek naneseme vrstvu brynzy, rozprostřeme ji (dobře to jde prsty) a posypeme kostičkami slaniny. Zabalíme do roládek a upevníme nití či párátky.
    Opékáme na rozpáleném oleji nebo másle asi 15 minut ze všech stran.

  2. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme lžící hladké mouky, zalijeme sklenkou vody, provaříme, dochutíme a přidáme několik lžic šlehačky.
    Roládky nakrájíme na kolečka a podáváme podlité smetanovou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 436 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bačovská kuřecí roládka

  • Katastrophe Katastrophe

    Neměla jsem bohužel anglickou slaninu, tak jsem dala dobré uzené. Dopadlo to na výbornou, skvělý recept :yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Elizo super.:-KZnám hodně roládiček,ale s brynzou no to je nápad na bodík a uložení.:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Nejhorší je, že v důchodu už polovinu věcí nebudeme smět a anglická bude určitě jedna z prvních. Ach jo!!
    Ovšem na druhé straně, pokud budou ty naše důchody vypadat tak, jak momentální hospodaření našeho státu, tak nám to ani nemusí být líto. To na to totiž nebudeme mít.
    Elizo vypadá to nádherně a zkusím to stihnout dřív, než ten důchod. (myšleno v dobrém). Scarlet

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, tak zase další tvůj recept, který jsem si uložila;-) Nechceš mi poradit, kdy mám stíhat všechny ty dobroty uvařit???:-O:-) Snad v důchodu se k tomu dostanu...:-8 Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Opět moc hezký recept, Eli,ty máš nakonec všechny recepty a fotky moc hezké;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tady už nemám slov...zlobíš:-D:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    pipre - no právě:-) - u nás je nastálo stánek - Koliba - a tam vozí dvakrát týdně přímo ze Slovenska sýry, brynzu, čerstvé máslo a tam si váženou brynzu kupuji a je výborná :-p:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, moc hezký recept:-):yes:. Brynzu zbožňuji, recept už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). Standardně skvělé fotky:yes::yes:. Posílám desátý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Maris, já raději kupuji brynzu na váhu, také mi ne každá chutnala. Ale nezapomenu na bryndzu, kterou jsem jedla na Slovensku :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Přiznám se, že mi brynza dřív moc nechutnala, ale asi tak poslední rok mně chutná moc, recept super a určitě bodík :yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Se slaninou a bryndzou to musí být moc zajímavé a určitě dobré.:yes:+ 8. Hezké fotky:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc děkuji za komentáře a body, vařila jsem dnes při pohybových bolestech (ploténka - ta v páteři :-D ), tak mě o to víc těší, že se recept líbí ;-).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělám velmi, velmi podobně, jen používám jiný sýr, ale mohla bych to s brynzou vyzkoušet. Fotky jako vždy bezva a bod je na snadě:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

Tématické fráze: kuřecí roládka kuřecí roládky cena brynzy roláda z kuřecího masa recept závitky z kuřecího masa kuřecí maso s brynzou kureci s brynza bačovský řízek kuřecí brynza kuřecí roládka recept kuřecí s brynzou brynza cena rolády z kuřeciho masa bačovský závitek rioláda z kuřecího masa recept kuřecí roládky plněné brynzou roládky z kuřecího masa kure s brynzou kurecí závitky s brynzou kuřecí bryndza

Zapomněl/a jsem heslo