Quinoa s vůní Itálie
Recept ještě nebyl hodnocenQuinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15…
V malé misce smícháme sýr s vejcem. Do velké mísy vsypeme mouku, smícháme se solí, pepřem a práškem do pečiva. Přidáme vejce se sýrem a mléko.Nakonec podle vlastní chuti…
Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba ze spodu namazanou…
Křupavý římský salát, který obsahuje látku podporující trávení a spoustu železa, je opravdovou lahůdkou. Smíchaný s ředkvičkami, cibulí, rajčaty a olivami, dochucený…
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Osvěžující a lehký salát z čerstvého celeru, vajec a oliv je skvělou volbou pro zdravý oběd či večeři. Chuť nastrouhaného celeru, kombinovaná s výraznou chutí hořčice,…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Velký pečící plech vysypeme důkladně hladkou moukou. Chléb nakrájíme na plátky přes celou veku a celý plech jím důkladně vyložíme. Mezery mezi krajíci také vyložíme…
Mouku promícháme se solí a pepřem a plátky kýty, které si předem rozklepáme do tenka a v mouce obalíme. Olej s máslem si rozehřejeme v pánvi se silným dnem, vložíme maso…
Diabetická strava nemusí vypadat a chutnat nudně. Udělejte si ji pestrou a zapomenete, že se jedná o dietu. Strava bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a dostatek vlákniny z…
Snadný a chutný pokrm, co zvládne opravdu každý. Vyberte svůj oblíbený druh těstovin, uvařte je a poté je smíchejte se skvělou zeleninovou omáčkou. Na tu budete…
V míse smícháme na kostičky nakrájené brambory, salám, strouhanou nivu a olivy pokrájené na kolečka (dávám necelý sáček). Promícháme. Nesolíme, olivy a niva je dost…
Ze všech surovin si připravíme nelepivé těsto, jestli lepí, přidáme trochu mouky. Vodu dávám opatrně, někdy není potřeba ani tolik vody. Necháme asi deset minut…
Špagety uvaříme v osolené vodě.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme slaninu. Orestujeme a přidáme nakrájené konzervované maso. Osolíme, opeříme, přidáme…
Lehký, osvěžující, křupavý a plný vitamínů – takový je salát z křehkého řapíkatého celeru a šťavnatých pomerančů. Sladkokyselá chuť pomerančů se skvěle doplňuje s jemnou…
Těstovinový salát je snadným a rychlým řešením obědu, svačiny i večeře. Porci oblíbených vrtulí nebo mašliček doplníme zeleninou a olivovým olejem. Chuť celému salátu…
Kapr nemusí být jen součástí vánoční večeře. Připravte si jemné filety z kapra potřené svěží směsí oleje, bylinek a citronu, které upečete v plátku listového těsta. K…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Uvaříme rýži a zároveň v druhém hrnci sojový granulát dle návodu. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme maso, koření a opečeme,…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Zatloukané řízky nebo také řízky naruby osmažíme a poté zapečeme spolu s olivami nebo žampiony. Díky této přípravě budou řízky skvěle šťavnaté. Výborně se k nim hodí…