Slavnostní špagety

Hanule Kuchařka: Hanule

Doba přípravy: 60 min (+marinování masa 2h) 3 porce Těstoviny 9 názorů

Suroviny

špagety
sůl
pepř
3 lžíce sterilovaných žampionů
1-2 lžíce španělských oliv bez pecek (kdo nemá rád, vynechá)
strouhaný Eidam (30%)
MASO: (lze vynechat)
300 g kuřecí maso či krůtí (vegetariáni sojové)
MARINÁDA:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bazalky
1/2 lžíce oregana (čerstvé, sušené)
1 lžíce čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
OMÁČKA:
2 masitá rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
1 malá plechovka rajčatového protlaku
2 lžíce bazalky
1/2 lžíce oregána
1 lžička tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistit, nakrájet na větší kostičky, osolit, jemně opepřit.

  2. Olivový olej, utřený stroužek česneku, bylinky smíchat a vzniklou marinádou potřít maso a nechat (nejlépe přes noc) odležet v ledničce alespoň 2h.

  3. Cibuli a rajčata nakrájet nadrobno a na olivovém oleji orestovat doměkka. Přidat protlak, koření, utřený česnek a trochu vody. Nechat všechny suroviny propojit a omáčku ještě trochu povařit.

  4. Naložené maso opéct na olivovém oleji (vylít na pánev i marinádu, aby bylo šťavnaté), spolu se žampiony.

  5. Špagety uvařit podle návodu.

  6. Hotové špagety scedit, dát zpět do hrnce a promíchat s 2 lžícemi omáčky a 2 lžícemi strouhaného sýra. Podle chuti přidat pokrájené vypeckované olivy.

  7. Špagety rozdělit na talíře, na ně přidat maso s žampiony, přelít omáčkou, posypat sýrem, čerstvými bylinkami (pažitka, bazalka, trošičku najemno pokrájeného pórku), dozdobit kousky rajčat a podávat.

Poznámka

Není to klasická špagetová rychlovka, ale milovníci těstovin si čas na přípravu najdou třeba v neděli ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Slavnostní špagety

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Jana Pá Jana Pá

  • vratislav vratislav

    Vypadá to výtečně,asi to zkusím.:yes::-p

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Nádhera:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hanule:-)špagety ve tvém podání vypadají opravdu slavnostně a velmi jedle:-p a byť jsem spíš chuťově blíž k bílým omáčkám u těstovin,tvou červenou variantu bych ochutnala docela ráda;-).A protože vím,že můj muž a syn by tě za tu červenou om. chválili na každém kroku:-p,tak boďku posílám už teď a jednou je zkusím tvým rcp.překvapit;-).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Hanule, znám, dělám, jen používám mleté míchané maso a navíc dávám pórek. Máme je moc rádi a pro naší Janu je to jídlo č.1, dokáže se pěkně přejíst. Dávám ti boda:yes:

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Vypadá lákavě:-p:-8,posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Hanule Hanule(autorka receptu)

    No jedna porce nám zbyla, protože jsme dva...Kdyby byla počítačová technika na vyšší úrovni, poslala bych Ti na ochutnání ;-):-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Dělám téměř stejně, jen omáčku přidám ke konci dušení k masu.Ale bodík dávám hned a bez váhání...kdyby šla poslat porce pro chudáka(momentálně)s nefunkční kuchyní:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: těsto na špagety španělské špagety marináda na špagety scedit spagety těsto na špagety recept recept na těsto na špagety recepty pro vegetariány slavnostní špagety olivy špagety těsto slavnostní těstoviny slavnostní jídlo recepty špagetová dýně recept zeleninová omáčka na špagety rcp.špagety vegetariánské špagety se žampiony špagety žampiony olivy jak scedit spagety špagety se sušenými rajčaty a žampiony těsto na špageti špagety s olivy

Zapomněl/a jsem heslo