Zapečená quinoa po italsku
Recept ještě nebyl hodnocenQuinoa je velmi chutná a má vysoký obsah živin, proto bychom ji určitě měli zařadit do svého jídelníčku. Připravíme ji velmi snadno, skvělá je například zapečená s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Quinoa je velmi chutná a má vysoký obsah živin, proto bychom ji určitě měli zařadit do svého jídelníčku. Připravíme ji velmi snadno, skvělá je například zapečená s…
Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne.Do kastrolu dáme sušená…
Na rozpálený tuk (olej nebo sádlo) vložíme na lupínky pokrájený česnek a na hrubé kousky pokrájenou cibuli. Necháme zrůžovět, přidáme maso pokrájené na větší kostky,…
Ošúpaný zemiak a surovú cviklu nakrájame na menšie kusy.Na oleji orestujeme dobleda nakrájanú cibuľu.Sóju, zemiak, cviklu, orestovanú cibuľu, olivy a všetky ostatné…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Rychlá pizza bez kynutí se hodí, když chcete slané pohoštění na poslední chvíli. Těsto z celozrnné špaldové mouky má zajímavou chuť a s rajčaty, mozzarellou, pórkem a…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme olej, mouku a sůl a vymícháme měkké, pružné těsto. Hned po umíchání těsto rozdělíme na 6 kousků, z každého uděláme bulku.Bulky…
Zapni troubu .Do mísy vlož suroviny na těsto a pečlivě je promíchej aby vznikla celistvá hmota. Na pomoučené desce těsto rozděl na 10 kousků , vytvoř z nich malé…
Pórek je v kuchyni využíván jako jemnější a chuťově bohatší alternativa k cibuli. Pórkové chuťovky nabízí jeho netradiční úpravu smažením. Kousky pórku usmažené v…
Velký pečící plech vysypeme důkladně hladkou moukou. Chléb nakrájíme na plátky přes celou veku a celý plech jím důkladně vyložíme. Mezery mezi krajíci také vyložíme…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Roštěnky odblaníme, po obvodu několikrát nakrojíme, jemně naklepeme, potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a necháme v chladu několik hodin, nebo přes noc odležet. Slaninu…
Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout. …
Nakrájím maso na kostičky, osolím, okořením (rozmarýn, tymián, sladká paprika). Restuji na olivovém oleji. V misce si připravím zálivku z nálevu, co zbyl po olivách,…
Makarony dáme vařit podle návodu na obalu a zatím uvaříme omáčku.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme očištěné, na kousky nakrájené, osolené a opepřené maso…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Zapečené cuketové jednohubky jsou ideální pro letní večery, zahradní party nebo jako lehká večeře. Jsou snadné na přípravu a nabízejí bohatou škálu chutí, které potěší…
Jednohubky nemusí být jen kolečko rohlíku, pomazánka a ozdoba. Vyzkoušejte tuto verzi chuťovek z plátku šunky a sýra, které jsou plněny sýrovou pomazánkou s česnekovou…
Zapečené těstoviny se sardinkami s konzervy, hojně posypané čedarem, jsou vděčnou večeří, která zasytí všechny hladové krky ve vaší domácnosti. Pokrm není nijak složitý…
Kapr nemusí být jen součástí vánoční večeře. Připravte si jemné filety z kapra potřené svěží směsí oleje, bylinek a citronu, které upečete v plátku listového těsta. K…
Uvaříme rýži a zároveň v druhém hrnci sojový granulát dle návodu. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme maso, koření a opečeme,…
Kuřecí maso naklepeme (silnější prsa nakrojíme a rozložíme), osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyndáme a výpek zaprášíme trochou mouky,…