Focaccia z kvásku

Madlenka1 Kuchař: Madlenka1

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku žitného kvásku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
voda
sušená rajčata naložená v oleji
olivy
rozmarýn (čerstvý nebo sušený)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, kvásek, 1 lžíci oleje, sůl a vody tolik, aby vzniklo ne příliš hutné těsto. Necháme vykynout. (Kynutí záleží na zralosti kvásku, teplotě v místnosti i hustotě těsta - 2-4 hodiny).

  2. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučenou desku, několikrát přeložíme a vtlačíme do vymazaného pekáčku. Necháme opět kynout.

  3. Poté do těsta vtlačíme rozkrájené olivy a proužky sušených rajčat naložených v oleji. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Upečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Focaccia z kvásku

Tématické fráze: foccacia z kvásku kvaskova focacca focacia z kvasku focaccia recept žitný kvásek focaccia z žitného kvásku recepty z kvásku foccacia bez kynutí kvaskova focaccia kynutí kvásku focaccia bez kynutí recepty foccacia foccacia focaccia recept fokacia z kvasku focaccia kvaskova focaccia s kváskem focaccia z kvásek domácí focaccia z kvsku foccacia recept fociacca