Nadívané křepelky
Recept ještě nebyl hodnocenKřepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
V míse vyšleháme mléko, vajíčko, mouku a přepuštěné máslo do palačinkové konzistence. Osolíme, opepříme a strouhneme oříšek. Na oleji usmažíme palačinky, které potřeme…
Do bešamelové omáčky ochucené sýrem přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky a na závěr přidáme houby podušené na másle. Jemnou omáčku ochutíme petrželkou a muškátovým…
Zapneme troubu na 160 stupňů. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, abychom ji mohli naplnit. Dejte pozor, aby v dýni zůstal dostatek dužiny. Pokapeme olejem, osolíme…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Oba cukry utřeme s muškátovým oříškem, změklým máslem a žloutky do pěny. Pak přisypeme prosátou moukou a mák. Vypracujeme těsto, které dáme na 3 hodiny do chladničky…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Na trošce másla restujeme asi 10 minut na kostičky nahrájený celer, mrkev, jablko a cibuli a špetku postrouhaného muškátového oříšku. Pak zalijeme vývarem (bujonem) a…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Na cibulovou směs oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na větší kostičky, špek nakrájíme na menší kostičky a na pánvi…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka tak, abychom ho mohli lehce rozmačkat vidličkou. Brokolici rozebereme na růžičky. Do rozmačkaného květáku přimícháme…
Vánočka je jednou z mnoha tradic klasických českých Vánoc. Pletená z devíti pramenů, plná oříšků, mandlí a rozinek voní máslem, vanilkou a trochu i rumem. Nakrájená na…
Slaný koláč z listového těsta s restovaným pórkem a anglickou slaninou, bohatě sypaný strouhaným sýrem, se hodí pro každou příležitost. Připravit jej můžete jako slané…
Kdo by odolal snadnému receptu, který vás zavede do slunné Itálie? Jemné bramborové noky s restovaným masem jsou zapečené ve smetanové omáčce plné těch nejlepších sýrů.…
Očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a osolím. Přivedu k varu.…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…
Vychutnejte si lahodné kuřecí ragú se zeleninou, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento sytý a výživný pokrm je ideální volbou pro…
K létu patří lehká zeleninová jídla. Pokud chcete jídlu zvýšit jeho energetickou hodnotu, přidáte k zelenině ještě uvařená vejce či kousek masa. Bohatě ale zasytí jen…
Nevíte co připravit z čerstvě nasbíraných lesních hub? Vyzkoušejte jednoduchou houbovou omáčku, kterou zvládne připravit i úplný začátečník. Ke smetanové omáčce…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…