Játrová paštika / sýr

Suroviny 6 kg

4,5 kg masa z vepřových hlav (vepřový lalok)
1,5 kg vepřových jater
3,5 l vývaru z masa (hlav, laloků)
300g na sádle smažené cibule (100 g sádla, 200 g cibule)
2 lžíce prolisovaného česneku
180 g soli
20 g černého mletého pepře
4 g muškátového ořechu
5 g mletého zázvoru
4g mleté skořice
12 g cukru moučka
160 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme přidat) a vývar, pořádně rukou promícháme.

  2. Ponorným mixérem vše rozmixujeme na jemnou kaši.

  3. Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic.

  4. Plastové střeva zavařujeme 1,5 hod na 85-90°C (ne více, aby neprasklo). Po zavaření do schladnutí otáčíme jak tlačenku.
    Ve sklenicích po dobu 1 hod varem.

  5. Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.

Komentáře k receptu Játrová paštika / sýr

  • casino casino

    "Játrová paštika / sýr"
    Dajda:
    No, vono záleží na ajustaci, že ;-)
    Ale vzhledem k: "Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic." to vypadá na paštiku či játrový salám :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tak paštika nebo sýr? :-O

    Odpovědět