Brokolicový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenBrokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Cuketová frittata je lehké, ale syté jídlo z vajec, cukety a bylinek. Rychlá večeře z jedné pánve, ideální v sezóně, kdy pokrmů z cuket není nikdy dost. Výborně chutná…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Strouhanku smícháme se solí a trochou oříšku (nebo jiným kořením), máslo rozpustíme. Čtvrtky brambor namáčíme v másle a…
Vepřovou paštiku můžeme podávat ke svačině, večeři i jako předkrm. Výborně chutná s domácím pečivem. Připravíme ji z pečeného vepřového boku a jater, které pomeleme,…
Na rozpečenou pánev položíme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na pánvi, kde je již…
Jemné těstovinové plátky s bohatou vrstvou masové směsi a lahodné bešamelové omáčky se pečením propojí v dokonalý celek. Na vrchu nesmí chybět bohatá vrstva dobrého sýru.
Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo…
Nejdříve připravíme marinádu -med rozpustíme ve vodě na mírném ohni, přidáme ostatní ingredience a necháme 1x přejít varem. Odstavíme a necháme do vychladnutí propojit…
Drobně nakrájenou cibuli s česnekem necháme zpěnit na másle s olejem. Přisypeme mrkev nakrájenou na kolečka a po chvíli i nakrájené maso. Restujeme cca 2-3 minuty…
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Nevíte co připravit z čerstvě nasbíraných lesních hub? Vyzkoušejte jednoduchou houbovou omáčku, kterou zvládne připravit i úplný začátečník. Ke smetanové omáčce…
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením,…
Tento jemný hráškový krém voní po muškátovém oříšku. Díky základu z vývaru má krásně plnou chuť a na závěr je pro extra krémovost doplněný o smetanu ke šlehání. Na…
Šátečky plněné jablečnou nádivkou, s křupavou drobenkou na povrchu, nejsou pouze potěšením pro naše oči, ale také pro naše ústa. Jejich příprava je sice náročnější, ale…
Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením pozvolna povaříme minimálně 1 hodinu, ale můžeme i déle.Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli smažíme až zelenina zavoní. Pak zaprášíme moukou, necháme ještě…
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně…
Nejprve uvaříme květák v osolené vodě. Cibuli a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Když je květák měkký, slijeme vodu a dáme stranou (budeme ji…
Očistíme pórky, zelené části odřízneme, dáme je stranou a pórky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na…