Sypaná tvarohová buchta s ovocem II.
Recept ještě nebyl hodnocenJe léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 221 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Je léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Upečte si s námi lahodnou splašenou buchtu. Proč splašená? Protože často se rozhodneme na poslední chvíli upéct nějakou dobrotu, a tak začneme plašit, hledat a to je…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
V létě nejraději připravujeme snadné koláče, do kterých ideálně zpracujeme i nějakou tu ovocnou úrodu. V tomto případě připravíme klasické lité těsto, které dozdobíme…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Na chuti dokonalé a na pohled krásné jsou tyto bohaté řezy. Na piškotové těsto naneseme pudink, který ozdobíme osvěžujícími ostružinami. Po upečení pak povrch potřeme…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Zmrzliny mají v oblibě děti i dospělí. Nemusíme je vždy kupovat, podle receptu si zmrzlinu snadno připravíme doma, ze smetany a tvarohu. Dochutíme ji rozmixovaným ovocem…
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Připravte podle našeho receptu dezert, který již od pohledu láká k zaboření lžičky do ostružinové vrstvy překryté kopcem šlehačky. Příprava vypadá náročně, ale není tomu…
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice. …
Suroviny smísíme a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech . Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30minut v mírně vyhřáté troubě.
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Ostružiny dáme do kastrólika a varíme 5 minút.Pridáme vo vode rozmiešanú krupicu a cukor a varíme do zhustnutia, ako normálnu krupičku.Vylejeme na tanier, posypeme…
Elektrickým šlehačem našleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a promícháme. Ušlehané těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy,…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, všechno droždí a 2 lžíce mouky (vše z připravených, odvážených surovin) a kvásek necháme 15 minut pracovat.Připravíme tvarohovou…
Pokud máte rádi poháry, vyzkoušejte tento recept a připravte si gratinovaný pohár s ostružinami. Lehký dezert pro podzimní chvíle si jistě vychutnáte i díky horkému…
Všechny suroviny na bublaninu smícháme v misce. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct na 220 - 230 stupňů a pečeme cca 15-20 min Když je buchta…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…