Moje jehněčí játra s opečenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJátra na plátky opepříme, posypeme tymiánem a pomoučíme. Opečeme prudce na pánvi z obou stran, snížíme teplotu, přidáme česnek na plátky a zakapeme worcestrem. Doba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra na plátky opepříme, posypeme tymiánem a pomoučíme. Opečeme prudce na pánvi z obou stran, snížíme teplotu, přidáme česnek na plátky a zakapeme worcestrem. Doba…
Cibuli nakrájíme na drobno. Papriky, brambory a uzené na kostky a rajčata na půlky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme maso.Krátce opečeme a přihodíme rajčata. Po chvíli,…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozvoní, přisypeme papriku, nakrájenou dýni a celer na kousky…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.Na pánvi…
Tatarák nemusí být nutně jenom hovězí. Jeho alternativa, vhodná i pro vegetariány, se skládá z brambor, aromatických sýrů a dochucovadel typických pro tatarák. Jeho…
Guláš z drůbežího masa doplněný žampiony může být vhodným lehkým obědem či večeří, když nemáme příliš času, nebo ho nechceme trávit u plotny. Pikantní omáčka vonící…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Pórková polévka, připravená na základu z máslové jíšky, chutná výborně. Díky tomu, že do ní přidáme brambory, dobře zasytí. Kromě skvělé chuti pórku v ní najdeme ještě…
Šťavnaté pljeskavice z mletého masa v doprovodu voňavého domácího leča přinášejí chuť jihovýchodní Evropy přímo do vaší kuchyně. Tato sytá a barevná kombinace potěší…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Kuřecí křidélka omyjeme a usušíme.V misce smícháme mouku s oběma druhy papriky, křidélka v této směsi obalíme ze všech stran a klademe je těsně vedle sebe na pekáček.…
Maso si nakrájíme na kousky (já preferuji menší, je to rychlejší), obalíme v kukuřičném škrobu a naložíme do oleje s kořením. Masíčko necháme odležet a mezitím si…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní koření a ingredience. Necháme proležet nejméně 3 hodiny v ledničce(nejlépe přes noc i několik dní). Děláme…
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si…
Do misky dáme mleté maso.Nakrájíme na drobno cibuli, přidáme ostatní ingredience a na konec dáme rozšlehaná vajíčka. Zamícháme, přidáme k mletému masu a vše smícháme…
Kuřecí maso omyjeme osušíme a očistíme od přebytečného tuku. Potom ho nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přilijeme mléko a necháme půl hodiny marinovat.Když je maso…
Do hlubokého talíře nasypeme koření (můžete přidat jakékoli dle chuti, hlavní je chilli a pálivá paprika), ve kterém budeme křídla obalovat. Vše smícháme a křídla…
Na sadle si orestuje nakrajenou cibuli, když bude mít barvičku přidáme nakrájené maso, kmín a nasekaný česnek a feferovku, necháme zarestovat. Přisypeme sladkou i…
Kůži na bůčku nařízneme na mřížku, osolíme, opepříme. Z obou paprik, kmínu, chilli,utřeného česneku a trošky piva si umícháme pastu. Pastu vetřeme ze všech stran do masa…
Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme 1 hodinu odstáť. Potom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj…