Fazolová polévka s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenFazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice.. Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej…
Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a…
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Na chvíli vyndáme z pánve (nebo kastrolu).Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme,…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Máte chuť na něco dobrého k televizi, na čem si pochutnáte a zároveň to zasytí? Ochutnejte tyto smažené kuřecí kousky obalené v ochucené mouce, těstíčku a strouhance.…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Objevte nový rozměr oblíbené klasiky s pikantním "segedínem" z červeného zelí! Tato výrazná a barevná varianta spojuje jemné maso, aromatické koření a sladkokyselé…
Urodilo se vám hodně rajčat a vy nevíte co s nimi? Připravte z nich skvělé rajčatové čatní s lehce pikantním nádechem. Čatní upotřebíte na topinky, pizzu, nebo ke…
Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…
Maso pořádně očistíme a nakrájíme jej na velmi malé kousíčky. Na olivovém oleji osmažíme do hněda proužky cibule a přidáme maso. Opékáme při vyšší teplotě, a jakmile…
Jednoduchý, rychlý, pikantní a zdravý — salát z kysaného zelí je ideální přílohou k masu i lehkou večeří. Kombinuje křupavé zelí s cibulí a skvěle doplní zimní…
Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice. V lednici je…
Maso nakrájíme na nudličky a dáme přes noc, anebo alespoň na pár hodin uležet do marinády z uvedených surovin. Maso dáme na rozpálenou pánev, ale nemusíme pod něj…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Hermelím a tvarůžky nakrájíme na malé kousky, vložíme do vyšší nádoby, přidáme všechny ostatní ingredience a ponorným mixerem rozmixujeme do hladkého krému.Hotovou…
Vše vaříme 2 hodiny, poté rozmixujeme, přepasírujeme a VAŘÍCÍ plníme do sklenic. Již nezavařujeme.
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
Játra na plátky opepříme, posypeme tymiánem a pomoučíme. Opečeme prudce na pánvi z obou stran, snížíme teplotu, přidáme česnek na plátky a zakapeme worcestrem. Doba…
Na sádle zpěníme cibuli, dle chuti přidáme sladkou a pálivou papriku. Přidáme nakrájený jazyk, srdce, podlijeme a dusíme cca 30 minut. Potom přidáme nakrájenou slezinu…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné na větší kousky nakrájené nohy z hřibovitých hub. Restujeme dozlatova cca 10 min. Přidáme na plátky…
Dám vařit maso s česnekem (oloupaný-celý) novým kořením, bobkovým listem a solí. Vařím v papiňáku, je to uvařené dříve. Pokud se mi vaří maso, připravím si kašičku na…
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým…