

Farmářův eintopf
Suroviny
- 400 g brambor
- paprika červená
- paprika žlutá
- paprika zelená
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 lžice oleje
- 1 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžice solamylu
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.Papriky nakrájíme na proužky.Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Do hrnce dáme olej na kterém osmahneme maso.
Poté přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme brambory a papriky chviličku společně orestujeme a dáme koření.
Zalijeme vývarem a vaříme cca 30minut.
Solamyl rozmícháme v trošce vody a zahustíme. Ještě chvilku povaříme.
Hotové nalijeme na talíř a zjemníme lžičkou zakysané smetany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Farmářův eintopf
-
Lenko. Polívečky to je moje, jako včera v "Prostřno" z oháňky. I ta tvoje vypadá moc dobře i když u nás se říká "eintopf" daleko větší směsce surovin a daleko větší hustotě. Naši byli nasazení za války v rajchu v Rakousku a tam se hodně jedl a hlavně proto, že co zůstalo v hrncích, se smíchalo do jednoho a z toho to pele mele. Ale tvoje polívečka je supr. +bodík 14
-
Mám eintopf ráda,je sytý a krásně zahřeje v těch dešních mrazech.K tomu domácí křupavý chléb.
-
To nevypadá vůbec špatně, mňam
posílám bodík
-
Myslím si,že jídlo je zařazeno správně,protože Eintopf se řadí mezi hlavní jídla, není to polévka.
-
-
Leni, polívky teď nevařím, protože babi už se stravuje na LDN a my je moc nepotřebujeme, když, tak někdy na večeři. Tahle tvá polévka, ikdyž nevím, proč je v bramborových jídlech,
vypadá skvěle
-
+7
dobrá polívečka
já přidávám ještě nakrájené bílé zelí
-
Lemarti, Eintopf je téměř vždycky fajnovej a prima fotka
, tak ti za něj dávám 5.bodík
-
+4
-
Trošku mi to připomíná Kadlíkovu tukožroutskou polévku.... V brzké době dám recept...
-
Eintopfy se u nás můžou v jakékoli podobě
-
Poctivá gulášová polévka
.