Variace na perkelt
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Omytá a osušená stehna osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou.Na dno remosky dáme nadrobno nakrájenou cibulku, bujon (nejlépe rozdrobený), oloupané a na…
Paprikový krém, známý jako ajvar, je lahodná a aromatická pochoutka pocházející z Balkánu. Ajvar se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, příloha k masu nebo ingredience…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a následně maso s rýží. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a kečup. Dodáme koření, prolisovaný česnek, sardelovou pastu a případně…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak…
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky a ty nakrájíme na hranolky. Smícháme tatarku, majonézu, obě papriky, pepř a česnek. Hranolky pořádně směsí obalíme a…
Maso pokrájíme na přibližně stejně veliké kusy a uvaříme v hodně osolené vodě s pepřem, cibulí a česnekem. Maso je třeba uvařit téměř doměkka, nerozvařit.Každý kus masa…
Máslo, brynzu a tvaroh, (vše pokojové teploty,) prošleháme dohladka. Přidáme mleté papriky, sůl, pepř a mléko dle potřeby.Vše spojíme a nakonec už lehce vmícháme drobně…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.Poté klobásy…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, přidáme vše ostatní a řádně promícháme.Dáme do misky a uložíme na 24 hodin do lednice.Potom orestujeme na pánvi s…
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.Když…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Tento recept přináší bohatou kombinaci chutí, kdy se maso dokonale propeče na lůžku z jemně ochucené cuketové směsi, čímž získá jedinečnou vůni a křehkost. Jeho příprava…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…