Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Výborně ochucené řízky si dá rád každý milovník smažených nebo grilovaných dobrot. Doplňte tyto řízky vhodnou přílohou a zeleninovým salátem a váš oběd bude naprosto…
Filety nakrájíme kostky nebo pásky. V míse promícháme s česnekem a necháme odležet. Mezitím si v igelitovém sáčku nebo míse smícháme hladkou mouku s pepřem, sladkou i…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme,…
Díky domácímu uzení máme jasnou představu o tom, co jíme. Příprava domácí slaniny sice chce pořádnou dávku trpělivosti, čekání se ale vyplatí a odměnou je výborná…
Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše…
Oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka, dále nakrájíme uzeninu dle libosti a cibuli nakrájíme na jemno (jednu bramboru jemně nastrouháme na zahuštění).V hrnci…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Maso nakrájíme na 3 cm proužky (přes celou délku krkovice), sádlo na 2 cm kostky a sýr na ½ cm kostičky.Maso i sádlo umeleme na masovém mlýnku na největší otvory,…
Maso nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, škrob a promícháme. Necháme nejméně 3 hodiny proležet.Na oleji pak maso osmažíme a vyjmeme. Do…
Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky, slaninu na delší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech…
Maso nakrájíme na malé kostky a v misce promícháme s kořením a lžící oleje. Necháme 1/2 hodiny odležet. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme maso, opečeme a přilijeme…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Vypadá jako dršťkovka, chutná jako dršťkovka, ale přesto byste v této polévce nenašli ani kousek drštěk. Falešná dršťkovka se nejčastěji připravuje z hlívy, ale z kotrče…
Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli na másle restujeme, okořeníme. Do zeleniny naklademe naporcované kuře, pokapeme olivovým olejem a dáme péct. Podáváme…
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.Přidáme nadrobno…
Do máslem vymazané misky vyklepneme 3 vejce a na výkon 700W vlníme 1 minutu.Po vytažení z mikrovlnky vajíčka lžičkou rozkloveme, osolíme, poprášíme paprikou, přidáme…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět.Přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu, mírně podlijeme a dusíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Pět znamení, která jsou mistry v grilování: Vodnář musí mít rybu, Kozoroh umí zvěřinu a Panna vyšvihne šťavnaté karbanáky
Pokoušíte se o miminko? Cestu k mateřství může usnadnit jednoduché cvičení!
Gin s mravenci nebo pivo z velrybího varlete. Muzeum nechutného jídla ukázalo novou expozici