Čínský meč

dzungila Kuchařka:

Drůbeží maso 21 názorů

528

Suroviny

3 kuřecí prsíčka ( lze i z krůtího, vepřového, nebo králičího masa )
Marináda:
3 žloutky
4 lžíce oleje
4 lžíce magi koření tekuté
2 lžíce worcesteru
1 lžička pálivé papriky ( nebo chlilli )
1/2 lžičky soli
trochu pepře
1 červená paprika
1 střední pórek
5 žampionů
čínské zelí
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a dáme přes noc, anebo alespoň na pár hodin uležet do marinády z uvedených surovin.

  2. Maso dáme na rozpálenou pánev, ale nemusíme pod něj dávat olej, protože je ho už dost v marinádě a opečeme.

  3. K masu přidáme proužky papriky a opékáme asi 3 minutky a nakonec vsypeme kolečka pórku, plátky žampionů a nakrouhané čínské zelí na další asi 3 minutky. Zelenina by měla zůstat křupavá.

Poznámka

Výsledný pokrm nemá žádnou šťávu, a tak jsou vhodnou přílohou bramborové hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínský meč

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    perfektni chuťovka s chlebem nebo am,brambor:-):-D

    Odpovědět

  • Věra horvathová Věra horvathová(neregistrovaný)

    Toto jídlo znám,je vynikající,ale taky dávám přednost smaženým nudlím,před hranolkama,jako p.Eliza.:yes::yes:

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak jsme právě poobědvali.Je to výborný,přidala jsem akorát cibuli,kterou mi máme rádi.Bylo to fakt dokonalí.Určitě jsem to nedělala naposled.Letí bodík a fotečka.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • prof.lub prof.lub

    kat něco podobného dělala moje mamka,jdu hned na to a přidal jsem bodík rači dopředu:-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Majinka, a cibuli snáší? ;)...zkus třeba jarní cibuli i se zelenou natí...a klasickou na měsíčky nakrájenou - bude to mít jinou chuť, ale masový základ bude stejný....a třeba by ti spolkl i lilek nebo cuketu, mrkev na tenké plátky (nakrájej ji škrabkou na brambory na tenké plátky...)...

    Odpovědět

  • Majinka ;-D Majinka ;-D(neregistrovaný)

    poradite mi muj pritel nesnasi papriku ani porek co bych tam tak mela pridat:-/

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Leo, i já jsem takto upravené maso dávala jednou do tortily a k tomu jsme měli zeleninový salát. Dobrota. A díky za pochvalu!:-K

    Odpovědět

  • Lea Lea(neregistrovaná)

    Andrejka,

    asi budem opakovat to, co tu uz odznelo. Ale maso v Tvojej marinade je vyborne, pripravila som ho ako sucast mexickeho burritos. Prieteľ to veľmi chválil a bol prekvapeny, ako som to pekne zvladla, aj ked som vegetarianka. A to vdaka Tvojmu receptu. Dakujem!

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Melisnicka, díky! To mě těší!;-):-K

    Odpovědět

  • melisnicka melisnicka

    Moc dobré. Měli jsme boule za ušima. Konečně zdravá rychlá čína.:-K

    Odpovědět

  • tygricekj tygricekj(neregistrovaný)

    ahojky dělala jsem to dnes k obídku a byla to mnamka:-8 akorád my taky nemáme moc rádi hranolky tak jsem k tomu udělala mini bramboráčky;-) a boule nám naskakovali až za ušima:-D

    Odpovědět

  • dasik dasik(neregistrovaný)

    Zitra ji skusim a udelam k tomu cuketove bramboracky.Mnaaam:-)

    Odpovědět

  • Mates1113 Mates1113

    žampiony nejím tak jsem je vynechal ale jinak to naložené maso je prostě lahůdka =)dávám bod =)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Andrejko, marinované maso je skvělé.;-):-p:-p
    Ta marináda je taková klasická, taky ji používám.:-) S ní se nedá nic pokazit.;-)
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, klidně nakrájej papriku na co nejtenčí proužečky a dej ji studenou - my ji taky neradi teplou ;-) a tohle je supr způsob, jinak já bych ani žádnou přílohu nedělala, ale souhlas s křupavou zeleninkou, to milujem :-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo