Hovězí guláš z kližky
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 247 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 4,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Pro dny, kdy není moc času na přípravu jídla, jsou ideální podobné recepty jako pomalu pečené kuřecí paličky. Jen vše dáte do pekáčku, zapnete troubu a přijdete až po…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Maso potřeme předem připravenou směsí z fefe pasty, česneku, koření a hořčice, obalíme v hl. mouce a zprudka osmahneme na rozehřátém sádle.Na dno pekáčku dáme nakrájenou…
Nejdříve si uděláme přípravu, protože pak to jde ráz na ráz! Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na…
Cícer preberieme, umyjeme a namočíme na niekoľko hodín.Potom dáme variť, ku koncu varu osolíme. Doba varu - zistíme ochutnaním, namočený cícer cca 1 hodina.Cibuľu…
Krůtí prsa nakrájíme na drobnější kostky a naložíme do směsi, kterou jsme vymíchali z feferonkové pasty, kečupu, sojové omáčky, oleje, sladkokyselé pálivé omáčky a…
Hermelíny rozřízneme a vnitřek potřeme nastrouhaným česnekem feferonkovou pastou (kdo nemá rád ostré, použije raději pesto) a posypeme provensálským kořením. Přiklopíme,…
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do…
Kapie upečeme v troubě, oloupeme, umeleme na masovém strojku. Smícháme s protlakem a lžící feferonek (kdo nemusí pálivé, ať to vynechá). Vše přivedeme k varu s 50 g…
Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky. Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá…
Zemiaky, cesnak a cibuľu rozmixujeme, vlejeme do pekárne, pridáme rozmiešané vajce a ostatné prísady. Pečieme na programe SPRINT. Po upečení vyklopíme a preložíme do…
Na výborné utopence potřebujeme kvalitní špekáčky a dobrý nálev. V tomto receptu navíc špekáčky potřeme feferonkovou pastou, díky kterým budou utopenci příjemně pikantní…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41