Rychlá ljutenice podle Airan

Suroviny

červené kapie 2 kg
rajčatový protlak 400 g - můžete si udělat vlastní
feferonková pasta podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kapie upečeme v troubě, oloupeme, umeleme na masovém strojku. Smícháme s protlakem a lžící feferonek (kdo nemusí pálivé, ať to vynechá).

  2. Vše přivedeme k varu s 50 g oleje a za stálého míchání povaříme 5 minut.

  3. Může se sterilovat, jinak vydrží v chladu 3-4 dny.

    Přidáním umletých oloupaných předem pečených 1-2 lilků získáte aivar ;-)

Poznámka od kuchařky

Fotku nemám, ale mám vyzkoušeno několikrát.

Autorka: Airan na receptech.cz

Komentáře k receptu Rychlá ljutenice podle Airan

Tématické fráze: aivar aivar recept feferonková pasta recept recept na aivar recept aivar ljutenice recept recept na ljutenicu domácí aivar aivar recepty domaci feferonkova pasta ljutenice co je to aivar domácí ljutenice co je to aivar? co je aivar recepty aivar aivar pasta recept na domácí aivar feferonková pasta pečený aivar