Rychlá ljutenice podle Airan

zizala Kuchařka: zizala

Zavařeniny 2 názory

Suroviny

červené kapie 2 kg
rajčatový protlak 400 g - můžete si udělat vlastní
feferonková pasta podle chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapie upečeme v troubě, oloupeme, umeleme na masovém strojku. Smícháme s protlakem a lžící feferonek (kdo nemusí pálivé, ať to vynechá).

  2. Vše přivedeme k varu s 50 g oleje a za stálého míchání povaříme 5 minut.

  3. Může se sterilovat, jinak vydrží v chladu 3-4 dny.

    Přidáním umletých oloupaných předem pečených 1-2 lilků získáte aivar ;-)

Poznámka

Fotku nemám, ale mám vyzkoušeno několikrát.

Autorka: Airan na receptech.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá ljutenice podle Airan

TIP dne na email

Tématické fráze: aivar aivar recept feferonková pasta recept recept na aivar recept aivar ljutenice recept recept na ljutenicu domácí aivar aivar recepty domaci feferonkova pasta ljutenice co je to aivar domácí ljutenice co je to aivar? co je aivar recepty aivar aivar pasta recept na domácí aivar feferonková pasta pečený aivar

Zapomněl/a jsem heslo