Nakládaný balkán

Suroviny

500 g Balkánský sýr v nálevu
100 g Sušená rajčata v oleji
100 g Řapíkatý celer
Feferonová pasta podle chuti
Olivový olej jen podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky.

  2. Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu.

  3. Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej.

  4. Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny.

  5. Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit.

    Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.

Poznámka od kuchařky

Vzhledem k tomu, že máme rádi ostrá jídla, je v mých receptech feferonková pasta, ale není podmínkou.

Komentáře k receptu Nakládaný balkán

Tématické fráze: nakládaný balkán nakládaný celer nakládaný celer recepty nakládaný celer recept nákladný balkán balkán v oleji recept na nakladany balkan recept na feferonkovou pastu recept nakladany balkan nakládaný balkán s olivami balkán s olivami nakládaný celer s olejem pečený balkán nakladane syry nakládání balkan recet-na-salat-s-balkanu-s-olivama celer nakládaný naklafany balkan nakládaný celer-recept nakladany celer zdraví