Nakládaný balkán

klukodvody Kuchař: klukodvody

Sýry 4 názory

Suroviny

500 g Balkánský sýr v nálevu
100 g Sušená rajčata v oleji
100 g Řapíkatý celer
Feferonová pasta podle chuti
Olivový olej jen podle potřeby
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky.

  2. Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu.

  3. Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej.

  4. Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny.

  5. Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit.

    Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.

Poznámka

Vzhledem k tomu, že máme rádi ostrá jídla, je v mých receptech feferonková pasta, ale není podmínkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný balkán

Tématické fráze: nakládaný balkán nakládaný celer nakládaný celer recepty nakládaný celer recept nákladný balkán balkán v oleji recept na nakladany balkan recept na feferonkovou pastu recept nakladany balkan nakládaný balkán s olivami balkán s olivami nakládaný celer s olejem pečený balkán nakladane syry nakládání balkan recet-na-salat-s-balkanu-s-olivama celer nakládaný naklafany balkan nakládaný celer-recept nakladany celer zdraví