Pomazánka z tofu a wasabi
Recept ještě nebyl hodnocenTofu nadrobíme nebo nastrouháme a našleháme s pomazánkovým máslem.Vmícháme wasabi a osolíme.Na zjemnění přidáme majonézu. Té ale jen velmi málo!
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tofu nadrobíme nebo nastrouháme a našleháme s pomazánkovým máslem.Vmícháme wasabi a osolíme.Na zjemnění přidáme majonézu. Té ale jen velmi málo!
1 jablko nastrouháme, smícháme s pastou, medem a solí. Chuť by měla být příjemně lehce křenová ale i nasládlá, konzistence pastovitá, prostě podle chuti strávníků. Do…
1-Toto je len inspiracia , ze sushi( zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane , surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe…
Krkovičku potřeme z obou stran marinádou a na půl dne dáme uležet do lednice.Uleželou krkovici orestujeme na pánvi cca 4 minuty z každé strany, takto upravenou krkovici…
Rýžové nudle si uvaříme v osolené vodě dle návodu, necháme zchladnout. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme krevetky a dusíme asi tak 10 minut. Zcedíme a necháme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Plátky řasy…
Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. V misce smícháme…
Maso osolíme a okořeníme. Opečeme jej z obou stran na pánvi s olejem. Když je maso opečené, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do stejné pánve vlijeme smetanu, necháme…
Kotlety si naklepeme natenko, mírně osolíme-(Niva je slaná), potřeme Wasabi pastou-měla jsem Wasabi s křenem. Na každý kousek masa přidáme špalíček Nivy, přeložíme a…
Oloupaná vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které přendáme do misky. Spolu s čerstvým sýrem a wasabi rozmělníme na hladký krém, do kterého vmícháme najemno posekanou…
Z uvedených přísad umícháme polohustou marinádu, případně ještě upravíme chuť. Měla by být lehounce pálivě sladce nakyslá. Vložíme do ní plátky a necháme alespoň 3…
V kastrůlku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, zalijeme smetanou a přidáme fazolky. Podle potřeby povolíme mlékem, osolíme a dusíme na skus. Na závěr přidáme wasabi křen…
Maso rozklepeme, potřeme pastou, dáme 2 kolečka salámu, kousek špeku, špalíček hermelínu a zavážeme. Na kostičky si nakrájíme špek, osmahneme ho do růžova i s cibulí a…
Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli.…
V misce smícháme sojovku, limetkovou šťávu, maličko wasabi a trochu pepře. Očištěnou mrkev a papáju buď nakrájíme na tenoučké nudličky nebo nastrouháme a dáme na chvíli…
Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom…
Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom…
Váleček masa rozkrojíme na plát,naklepeme,mírně osolíme,pomažeme Wasabi pastou,poklademe kolečky šunkového salámu,přidáme 2 řapíky celeru a zavineme do rolády.Roládu…
Řízky kuchyňsky upravíme. V misce smícháme jogurt, wasabi, sůl a nasekanou zelenou nať z jarní cibulky.Kuřecí řízky vložíme do misky a touto marinádou je "protáhneme".…
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z…
Rýži připravíme dle návodu, přidáme octový nálev a necháme vychladnout. Maki sushi: Na bambusovou podložku dáme mořskou řasu, kterou poklademe s centimetrovým…
Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí. Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže…
Plátky chleba opečeme po obou stranách na oleji. Křen nastrouháme najemno. Pivo nalijeme do menšího kastrůlku a na mírném ohni necháme po dobu cca 5 minut vyvářet. K…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná
Americký chess pie aneb Šachový koláč: Je jemný díky pudinkové náplni, voňavý po másle a na přípravu neskutečně snadný