Květáková tempura

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 45 minut 5 porcí Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 kg květáku Romanesco
150 g kukuřičného škrobu
75 g hladké mouky + na poprášení
kypřící prášek - špetka
cca 500 ml sodovky - vychlazené
vločková sůl
olej na smažení
Wasabi majonéza
majonéza
wasabi (podle chuti)
trocha citronové šťávy
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.

  2. V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme aby vzniklo hustší těstíčko.

  3. V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Na závěr osolíme. Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti). Podáváme s bramborem.

Poznámka

Tuze návyková verze české klasiky - smaženého květáku.

Zdroj - Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková tempura

  • Nadja Nadja

    Dooga: Děkuji, a když nezbylo, nedá se nic dělat. Příště dej avízo předem, ať mám šanci se pozvat :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Prima nápad :-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    :-p:-p:-p,dobrá inspirace,vyzkouším si to,ale asi jenom s obyčejným květákem :-S,ale ta majonéza s wasabi,to je bomba...

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    Nadja: Bohužel nezbylo. Je to tak dobrý, že se vždy zapráší.
    Mě tento druh chutná víc, protože mi chuť přijde jako mezi květákem a smaženým sýrem.
    Solím až nakonec, protože když osolím květák, tak pouští vodu.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Doogoušku, zbylo něco, že bych se zastavila, ...:-p:-D
    Romanesco vypadá moc hezky, jako kytka, a mně by bylo líto zakousnout se do něj. Já ho zatím neochutnala, i když jsem na něj v obchodě už několikrát narazila. Jakou má chuť - spíš jako květák nebo brokolice?
    Vašíku, proč solíš kousky až po usmažení? Já květák solím před obalováním.

    Odpovědět

Tématické fráze: tempura recept tempura recepty květák karbanátky apetit recept tempura recepty z kvetaku co je tempura těstíčko tempura recept tempura skrob těstíčko tempura s práškem do pečiva timpura recept obalený plátek květáku tempura v troubě květáková majonéza recepty tempura kvetak pousti vodu květák v tempura těstíčku smažený květák tempura kytka ze smaženého květáku

Zapomněl/a jsem heslo