Rolky ze pstruha

Suroviny 4 porce

4 ks pstruh nekuchaný
300 g sůl
bylinky
3 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks žampiony
1 Kl wasabi
zázvor
mladá cibulka
olivový olej
citron
4 ks banánové listy

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli. Po 10 minutách ryby vypereme ve studené vodě a ještě jednou zkontrolujeme jestli jsme odstranili všechny kosti.

  2. Očištěnou zeleninu, žampiony a cibulku nakrájíme na tenké nudličky, malinko osolíme přidáme bylinky utřené v hmoždíři, zázvor, wasabi a promícháme.

  3. Filet ze pstruha naplníme zeleninou, zarolujeme, pokapeme citronem, olivovým olejem, zabalíme do banánového listu a naskládáme do pekáčku.

  4. Pečeme v troubě na 175°C cca 25 minut nebo můžeme grilovat na grilu. Banánový list zabrání spálení ryby a vysušení.

Komentáře k receptu Rolky ze pstruha

  • Colombo65 Colombo65

    Moc pěkné - hned bych si s chutí dal.;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Fantome - banánové listy měli včera v Kaufu jako novinku a já netušila, k čemu mi budou, teď už jo a pstruhy milujem, vykostit to nechám rodinku ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom (autor receptu)

    varilamyskakasicku: jj zase bude peří:-D, ale já snim všechno jen jsou pokrmy které mam radši než kuřecí a hlavně ten pocit že člověk nejí to jedovaté chem. maso;-) a já pořád musim jezdit na semináře a hustí nám do hlavy jak jsou u nás na trhu králíci a kuřata plné rtuti, zelenina plná olova, v divočině svalovec, v hovězím BSE, vepřové má mor, salát z mořských fazolek je radioaktivní a další a další blbosti, na něco se umřít musí:-)), ale tohle bude bez peří a koukal jsem že mi kvete krokus, takže asi bude změna a kuřátko bude na šafránu;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zitra mame take ryby a uz jsou nalozene v marinade, nam, ale tak bajecne to urcite mit nebudu, tak ahojky varilamyskakasicku, ja:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Fantome, uz zase budes papat "pericka ze slepicky, jako nedavno, a to jsi psal, ze tlaci pak v brisku a nejde nic papat? Ty bananove listy neznam?? ,
    Hezky to vypada, ale myslim, ze musis ´byt ve sve profesi jinak urocte kuchar, znam jednoho cloveka , c osi rika fantom a je vazne kuchaŕ a umi, :-* tak je to i poznat, nejak i empaticky to je tusit. ahooj ja

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Fantome, moc dekuji za prinosne informace...;-):-K. Myslela jsem rybku, ktere se mistnim nazvem rika " chrochtavka", praseci ryba. Opravdu po vytazeni z vody chrochta, ale ma vyborne, jemne bile maso a velikostne odpovida pstruhovi. Pokusim se prezentovat vlastni ulovek..:-D:-D. Kdyz to nepujde jnak, koupim na rybim trhu, ale urcite budu realizovat. Moc dekuji za krasny recept :yes::yes:;-).

    Odpovědět

  • Fantom Fantom (autor receptu)

    Daniella O.:Danielko musíš ale zkusit to solení. malá rybka velikosti pstruha se nechá v soli 10 minut, cim vetší ryba tím delší dobu v soli, 6kg Losos se nechá 1 hodinu, omýt studenou vodou a víc už nesolit, ryba je osolená dokonale, navíc nemá sliz ani zápach;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Fantome, tentokrat boduji predem, protoze zatim jsem se NIKDY nezklamala...:yes::yes:;-). Bananove listy neni problem sehnat, jenom rybicka bude morska....:-D. Slibuji, ze brzy vyzkousim a pridam fotky. Uz se moc tesim na kulinarsky zazitek....:-p:;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Fantom - krásný recept i fotky:yes::-)+8

    Odpovědět

  • Fantom Fantom (autor receptu)

    Bibinka:děkuji za komentíky, já jsem se naučil jíst ryby se zeleninou a je fakt že je to takový dost lehký a hlavně chutný;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom (autor receptu)

    chocolate:spacák není třeba ;-) máme volnou postel;-) dcera je u přítele:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Fantome, dělám taky rolky a nejvíce ze sleďů(mám tu recept) a shodou okolností, budou zítra u nás také ryby a to losos+treska. Ještě sice nevím jak, ovšem přes noc mě jistě něco napadne a budu improvizovat:-))Máš to hezký a jistě dobrý, dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom (autor receptu)

    zizala:nejhoší je zbavit tu mrchu všech kostiček;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Fantom::-8:-8Díky za informaci:yes:budu se muset zaměřit tím správným směrem;-):-Ka rcp si pro sichr ukládám:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Fantom: Jo, už vím, jen fakt někdy člověk neví, jestli to třeba není indiánské jméno dívky:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak zbavit rybu slizu jak zbavit pstruha slizu jak vykostit pstruha jak jíst pstruha pstruh sliz jak zbavit ryby slizu pstruh recepty sliz na pstruhovi jak se zbavit slizu na rybě sliz na rybě jak grilovat sledě vykostit pstruha jak grilovat pstruha jak se zbavit slizu na pstruhovi sliz na pstruhu jak se zbavit slizu z ryb jak zbavit pstruha kostí jak na pstruhy pstruh kosti jak se zbavit slizu u ryby