

Rolky ze pstruha
Suroviny 4 porce
- 4 ks pstruh nekuchaný
- 300 g sůl
- bylinky
- 3 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 2 ks žampiony
- 1 Kl wasabi
- zázvor
- mladá cibulka
- olivový olej
- citron
- 4 ks banánové listy
Postup přípravy receptu
Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli. Po 10 minutách ryby vypereme ve studené vodě a ještě jednou zkontrolujeme jestli jsme odstranili všechny kosti.
Očištěnou zeleninu, žampiony a cibulku nakrájíme na tenké nudličky, malinko osolíme přidáme bylinky utřené v hmoždíři, zázvor, wasabi a promícháme.
Filet ze pstruha naplníme zeleninou, zarolujeme, pokapeme citronem, olivovým olejem, zabalíme do banánového listu a naskládáme do pekáčku.
Pečeme v troubě na 175°C cca 25 minut nebo můžeme grilovat na grilu. Banánový list zabrání spálení ryby a vysušení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rolky ze pstruha
-
Moc pěkné - hned bych si s chutí dal.
-
Fantome - banánové listy měli včera v Kaufu jako novinku a já netušila, k čemu mi budou, teď už jo a pstruhy milujem, vykostit to nechám rodinku
-
varilamyskakasicku: jj zase bude peří
, ale já snim všechno jen jsou pokrmy které mam radši než kuřecí a hlavně ten pocit že člověk nejí to jedovaté chem. maso
a já pořád musim jezdit na semináře a hustí nám do hlavy jak jsou u nás na trhu králíci a kuřata plné rtuti, zelenina plná olova, v divočině svalovec, v hovězím BSE, vepřové má mor, salát z mořských fazolek je radioaktivní a další a další blbosti, na něco se umřít musí
, ale tohle bude bez peří a koukal jsem že mi kvete krokus, takže asi bude změna a kuřátko bude na šafránu
-
Zitra mame take ryby a uz jsou nalozene v marinade, nam, ale tak bajecne to urcite mit nebudu, tak ahojky varilamyskakasicku, ja
-
Fantome, uz zase budes papat "pericka ze slepicky, jako nedavno, a to jsi psal, ze tlaci pak v brisku a nejde nic papat? Ty bananove listy neznam?? ,
Hezky to vypada, ale myslim, ze musis ´byt ve sve profesi jinak urocte kuchar, znam jednoho cloveka , c osi rika fantom a je vazne kuchaŕ a umi,tak je to i poznat, nejak i empaticky to je tusit. ahooj ja
-
Fantome, moc dekuji za prinosne informace...
. Myslela jsem rybku, ktere se mistnim nazvem rika " chrochtavka", praseci ryba. Opravdu po vytazeni z vody chrochta, ale ma vyborne, jemne bile maso a velikostne odpovida pstruhovi. Pokusim se prezentovat vlastni ulovek..
. Kdyz to nepujde jnak, koupim na rybim trhu, ale urcite budu realizovat. Moc dekuji za krasny recept
.
-
Daniella O.:Danielko musíš ale zkusit to solení. malá rybka velikosti pstruha se nechá v soli 10 minut, cim vetší ryba tím delší dobu v soli, 6kg Losos se nechá 1 hodinu, omýt studenou vodou a víc už nesolit, ryba je osolená dokonale, navíc nemá sliz ani zápach
-
Fantome, tentokrat boduji predem, protoze zatim jsem se NIKDY nezklamala...
. Bananove listy neni problem sehnat, jenom rybicka bude morska....
. Slibuji, ze brzy vyzkousim a pridam fotky. Uz se moc tesim na kulinarsky zazitek....
:
-
Fantom - krásný recept i fotky
+8
-
Bibinka:děkuji za komentíky, já jsem se naučil jíst ryby se zeleninou a je fakt že je to takový dost lehký a hlavně chutný
-
chocolate:spacák není třeba
máme volnou postel
dcera je u přítele
-
Fantome, dělám taky rolky a nejvíce ze sleďů(mám tu recept) a shodou okolností, budou zítra u nás také ryby a to losos+treska. Ještě sice nevím jak, ovšem přes noc mě jistě něco napadne a budu improvizovat
Máš to hezký a jistě dobrý, dávám 6.bod
-
zizala:nejhoší je zbavit tu mrchu všech kostiček
-
Fantom:
Díky za informaci
budu se muset zaměřit tím správným směrem
a rcp si pro sichr ukládám
-
Fantom: Jo, už vím, jen fakt někdy člověk neví, jestli to třeba není indiánské jméno dívky