Podzimní polévka

Institut kompliment Kuchař: Institut…

Doba přípravy: 40-60 minut 1 porce Polévky 8 názorů

Suroviny

100 g libového hovězího masa
50 g mrkve
50 g brokolice
50 g celeru
50 g pastiňáku
50 g květáku
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
1dcl červeného vína
1 lžička rostlinného oleje
nové koření
bobkový list
sůl
bílý pepř
bazalka
majoránka
polévkové koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák, nové koření a bobkový list, majoránku.

  2. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 40 minut.

  3. Poté přidáme zbytek zeleniny, lžíci rajčatového protlaku a vaříme až do změknutí všech surovin.

  4. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, polévkovým kořením.

  5. Vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list odstraníme. Ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Můžeme podávat s čerstvým celozrnným pečivem jako hlavní chod nebo bez pečiva jako večeři pro zahřátí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Podzimní polévka

  • casino casino(neregistrovaný)

    Technická:
    Je dobrým zvykem psát suroviny v pořadí, jak jdou do kotle...:-*

    Recept je psán NA JEDNU PORCI, já to vidím tak na dvě a podle množství vína skoro na čtyři...:-D
    Česnek vařený vcelku se (stejně jako cibule) neloupá...
    A že vaří některou zeleninu už s masem? No třeba už nemá žuby, že:-D
    A maso? Libové? Dal bych obvyklé "maso na polífffku":-))

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-) Já bych vynechala rajčatový protlak a víno a bazalku , to mi tam nějak nesedí. Jinak určitě dobrá polévka :-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Nemám problém, je psáno, že část zeleniny se přidá k masu a pak po určité době se přidá další část, takže v pohodě, jen tu majoránku bych dala až do hotové polévky;-), ale je pravda, že toho koření je až dost, asi to bude kořenově "přepísklé";-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jako Magdalenka, také bych nepostupovala přesně receptu;-). Suroviny se mi líbí, ale my neradi rozvařenou zeleninu. Tu bych před dohotovením masa orestla na trošce tuku a přidala k masu a koření a dovařila jen na skus zeleniny. Jinak vyvařený česnek nebo i např. cibuli miluje mužská část rodiny, takže nevyhazuju, ale klidně jim ho přenechám :-D(já to nemusím ;-)) Jinak to s tím vínkem i protlakem může být dobrá změna :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Luker Luker(neregistrovaný)

    Vaclav Fronek:Tak neříkejte nic:-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    NEVÍM co k tomu říci.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hovädzie mäso sa varí dosť dlho, kým je mäkké. Nepostupovala by som podľa receptu - je zbytočné dlho variť zeleninu, relatívne rýchlo sa rozvarí a o strate vitamínov dlhým varením nehovoriac.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jsme polévkoví a tato vypadá také dobře a chutně. Dávám 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: podzimní polévky podzimní polevka dobré podzimní polévky polevka podzimni podzimní plévka podzimní polévky recepty polevka na rychlo podzimní polévky na zahřátí podzimní polévka recept dobrá podzimní polevka tipy na podzimní polévky polévky podzimní podzimnu polévka podzimní mrkvovo-cockova pdzimni polévky recepty podzimni polévky recepty na podzimni polévky podzimni polevka na zahrati podzimní polevka zeleninová rajska masové kuličky podzimni suroviny recepty