Slepice na zelenině

Suroviny

1 velké stehno ze slepice
3 větší mrkve
1 velký pastiňák
pórek
olivový olej/máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice.

  4. Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu.

  5. Podáváme nejlépe s bramborami.

Poznámka od kuchařky

Slepici je dobré uvařit doměkka, kdyby nebyla úplně měkká, je třeba ji ještě dusit, aby nebyla tuhá.

Komentáře k receptu Slepice na zelenině

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: slepice na zelenině slepice recepty co uvařit ze slepice recepty slepice slepice na na zelenině slepice-recepty slepice na porku recepty ze slepice irecepty.cz slepice na zelenine slepice se zeleninou slepice na maso na zelenině slepice co z ní uvařit slepice stehno proženy.cz.recepty slepiči rizoto