

Slepice na zelenině
Suroviny
- 1 velké stehno ze slepice
- 3 větší mrkve
- 1 velký pastiňák
- pórek
- olivový olej/máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme.
Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno.
V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice.
Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu.
Podáváme nejlépe s bramborami.
Poznámka od kuchařky
Slepici je dobré uvařit doměkka, kdyby nebyla úplně měkká, je třeba ji ještě dusit, aby nebyla tuhá.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slepice na zelenině
K receptu nejsou žádné komentáře.