Slepice na zelenině

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Drůbeží maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

1 velké stehno ze slepice
3 větší mrkve
1 velký pastiňák
pórek
olivový olej/máslo
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice.

  4. Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu.

  5. Podáváme nejlépe s bramborami.

Poznámka

Slepici je dobré uvařit doměkka, kdyby nebyla úplně měkká, je třeba ji ještě dusit, aby nebyla tuhá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepice na zelenině

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: slepice na zelenině proženy.cz.recepty slepiči rizoto

Zapomněl/a jsem heslo